recenze

S.T.A.C.K.E.R.

S.T.A.C.K.E.R.

Píše se rok 1986, vybuchuje jaderná elektrárna v Černobylu. Radioaktivní mraky se šíří Evropou, statisíce lidí jsou evakuovány. Vy se však vydáte přesně opačným směrem, k mrtvému území…
Z nedávno proběhlé soutěže Bootleg Demakes Competition vyhlášené na serveru TIGSource jsme vám přinesli několik zajímavých titulů. Připomeňme si třeba netradiční adventuru Little Girl in Underland nebo zábavnou arkádu Squish. S.T.A.C.K.E.R. si bere inspiraci ze známé akce S.T.A.L.K.E.R. od ukrajinských vývojářů, na téma jde ale úplně jinak a velmi originálně. Jde totiž o svěží klon Tetrisu. To po seznámení s apokalyptickým příběhem jistě čekal jen málokdo.

Do klasického konceptu kostiček, jež se na vás svrchu neustále valí, je zakomponováno několik nových prvků. Předně se za klasickými tvary ukrývají různé předměty či dokonce živé věci ze zóny. Očekávejte tak střelivo, zuřivé psy nebo nepotřebné harampádí. Některé kostky si je dobré uchovávat (zbraně), jiných je třeba se co nejrychleji zbavit klasickým vymazáním řádků, jinak na vás útočí a ubírají vám tak životy (kupříkladu psi). Ano, čtete dobře, vedle zaplnění herního pole musíte také dávat pozor na svojí energii. Ničením řádku deaktivujete také předměty v okolí, což se někdy hodí a jindy ne. Kam si co umístíte tak bedlivě rozmýšlejte. Jednotlivé levely jsou totiž celkem dlouhé. Klasický Tetris tímto originálním logickým pojetím dostává nový náboj. Zaběhnutý koncept slušně oživuje a stojí tak ze vyzkoušení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 21.07.17 v 11:23

další tetris no toho ale je

PavelH

PavelH | 23.10.16 v 15:01

Super hra.


galerie

S.T.A.C.K.E.R. S.T.A.C.K.E.R. S.T.A.C.K.E.R.