recenze

Absolute Fix-Tris

Absolute Fix-Tris

Myslíte si, že tetris jsou pouze kostičky padající z vrchu na kostičky jiné, poskládané na spodku obrazovky? Dnešní hra vám ukáže, že tetris může být stále originální, pokud se tedy lehce poupraví. Jaké úpravy to jsou, si můžete přečíst v recenzi.
Zapomeňte na staré tetrisy, kdy jste padající kostičky všemožně otáčeli a kombinovali tak, aby vám vznikla souvislá řada a ta pak následně zmizela. Tento koncept je samozřejmě velice zábavný, ale už notně nezajímavý. Všechny klony se nijak významně nelišily, pokud nepočítáme změnu prostředí, ale v jádru to byly vždy ty samé, stokrát klonované tetrisy. Absolute Fit-Trix se ovšem tyto zaběhnuté koleje snaží rozebrat a z nich si postavit vlastní. Jak to vypadá, se dočtete dále v recenzi.

Absolute Fit-Trix je bohužel jen shareware, avšak nejste omezeni časem či jiným systémem, nýbrž můžete umístit jen 1000 kostiček a jakmile tohoto limitu dosáhnete, musíte si koupit plnou verzi nebo si jednoduše vybrat jinou hru. A teď už konečně, o co v této hře jde. Jakmile spustíte hru, objeví se před vámi čtvercová hrací plocha, rozdělená do menších čtverečků. Napravo od hrací plochy se nachází pět políček v nichž se objeví klasické, tetrisovské kostičky. Zpočátku jsou všechny prázdné ale jakmile uběhne pár vteřin, jedno políčko se zaplní, po pár vteřinách další a pak další… Vaším úkolem je kostičky z těchto políček vzít a co možná nejrychleji je skládat do čtvercové hrací plochy tak, aby do sebe vzájemně pasovaly. Jakmile uděláte jednu řadu či sloupec, tento okamžitě zmizí a vy dostanete body. Pokud se ale všechna políčka zaplní, okamžitě jste prohráli. Pokud z políčka seberete omylem kostičku, která nikam nepasuje, můžete ji samozřejmě vrátit, pokud je tedy kam.

Grafika hry je typicky tetrisovská, jednoduchá přesto dostačující. Zvuků jsem v průběhu hry moc nezaznamenal. Jako pozitivum bych určitě uvedl to, že hra se spouští v okně, tudíž nemusíte na nic dlouho čekat a ještě u toho stihnete třeba psát recenzi pro FG. Absolute Fit-Trix ukázal, že i tetris se dá osvěžit něčím novým a totálně rozkopat koncept tak, aby byla hra zábavná. Přesto, hru bych si v životě nekoupil, taková zábava to zase není.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Absolute Fix-Tris Absolute Fix-Tris Absolute Fix-Tris

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce