recenze

Quadrax VI - Poklady Atlantidy

Quadrax VI - Poklady Atlantidy

První setkání s Quadraxem může být poněkud obtížné, o čemž jsme se přesvědčil na vlastní mozek. Přesto ale nelze hře upřít nesporné kvality a fakt, že se jedná o nadprůměrné dílko. Logické řádění spojené s hledáním pokladů bájné Atlantidy je tu a nespočet skutečně drsných úrovní není pro každého.
Přiznám se, že doporučení tvůrce, abych se seznámil s předchozími díly jeho hry, jsem se ušklíbl a ignoroval ho. Byla to chyba a já si pokorně stáhl předchozí epizodu, poté, co jsem třikrát za sebou po třech krocích uvízl v (té samé) jámě. Lehce otrlý a zkušený jsem se po pár hodinách vrátil ke psaní této recenze – nejnovějšího Quadraxu VI.

Všechno to přemýšlení a lámání si hlav s opravdu náročnými úrovněmi je zahaleno do příběhového kabátku. Nemusíte ho číst, ale není na škodu vědět, za čím se budete trmácet. V praktické části hry zůstalo všechno z větší části při starém. Ovládáte tři panáčky, kteří se musí jednotlivé dostat k východu z daného kola. V cestě jim stojí rozsáhlé ruiny civilizace, které představují a skrývají mnohý oříšek k rozlousknutí. A tak se budete potýkat s obřími kvádry, které nutno šoupnout na to správné místo, páčkami a vchody, které někdy vedou jinam, než byste si představovali, a spousta další zapeklitostí. K tomu všemu se připojí členitost terénu, v němž není problém zaseknout se a opakovat celou úroveň. Obvykle stačí jedna malá chybička, nepozornost a jste…no opravdu, ale opravdu nepěkná věc.

Zastřešujícím prvkem je obtížnost, kvůli které není hra pro každého. Užije si ji hlavně zarytý „quadraxťák“ a hardcore hráč v jednom. Malým pomocníkem jsou nápovědy, ale především možnost uložit aktuální kolo. Když si jste jisti, že zatím postupujete dobře, můžete si aktuální stav uložit a při chybě opětovně bleskově nahrát. Vůbec celý systém ukládání doznal změn. Žádná hesla generovaná při instalaci. Hezky na začátku si vytvoříte účet, dle něhož hrajete, a při opětovném zapnutí hry do kolonky heslo napíšete jméno vašeho účtu. Hra vás pak pěkně hodí k aktuální úrovni. Připojuji se ke slovům autorovým, že toto není titul pro úplné začátečníky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

MUDr. Mstibor Háborů | 26.11.10 v 21:43

Crusader - tvůrce Quadraxů na rozdíl od komerčních výrobců skutečně dodržel termín a Quadrax 7 je ode dneška k dispozici. Odkaz máte níže v diskusi, tak upalujte stahovat:-)

MUDr. Mstibor Háborů | 13.11.10 v 12:25

Nedá mi to, ale to slovo ve výkladu v závorce - "mravně" je důležité, "otrlý" není synonymum "otupělý", jeho význam je užší. Kdyby to bylo totéž, pak bych mohl napsat: "Tento otrlý nůž špatně krájí".

A konec jazykovědy, zahajuji bobříka nepsaní, jdu pařit logické hry. Češtině zdar!

Kacirek_Donald | 13.11.10 v 11:28

:-DD... ten význam otupění se mi tam hodí víc.
Jestli ta čeština není krásný jazyk, že? :) (samozřejmě ano :))

MUDr. Mstibor Háborů | 13.11.10 v 10:45

Čili věta z počátku recenze znamená: "Lehce bezcitný a zkušený jsem se po pár hodinách vrátil ke psaní této recenze..." :-)
Už toho nechám, ať žije 7. díl!

Kacirek_Donald | 12.11.10 v 16:11

Děkujeme za (dle mého soudu potěšující) zprávu. Na Quadrax VII se určitě podíváme :-).

Co se týče nepodstatnosti na závěr, máte pravdu - je nepodstatné vysvětlovat význam slova, které čtenář buďto zná, chápe, nebo si v případě vlastního zájmu výklad najde.
Pokud to bylo nějakým způsobem mířeno na mě, děkuji za péči, nicméně slova do recenzí si už nějakou tu dobu vybírám sám. Psát to sem je opravdu zbytečné, přesto dík za názor, hlavně za první část.
Hezký den.

MUDr. Mstibor Háborů | 12.11.10 v 15:37

Podle autora by měl sedmý díl Quadraxu vyjít v pátek 26. listopadu v 16 hodin!

http://quadrax7.xf.cz/app/p4_cz.html

Nepodstatnost na závěr: jaký význam má slovo "otrlý"?
Cituji ze slovníku spisovné češtiny:

otrlý příd. (mravně) otupělý, bezcitný, cynický: otrlý surovec; otrlý k bolesti, proti potupám

Flofa | 12.11.10 v 14:04

level16


galerie

Quadrax VI - Poklady Atlantidy Quadrax VI - Poklady Atlantidy Quadrax VI - Poklady Atlantidy Quadrax VI - Poklady Atlantidy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce