recenze

Quadrax III

Quadrax III

Třetí pokračování logické hry Quadrax jistě potěší všechny milovníky žanru logických her. Opět bude muset dostat své hrdiny skrze různá nebepečí, překážky, pasti či nástrahy k EXITům z jednotlivých levelů. Povede se vám je provést až na konec celé hry? Zapojte svůj mozek.
Když jsem na freegame.cz a posléze na dalších internetových stránkách viděl hru Quadrax IV přepadla mě nostalgie. Už je to totiž velká řádka let, co jsem hrával slovenské gamesky s tímto názvem, za nimiž stála firma Cauldron. A jelikož vím, že existuje i hra Quadrax III, která ovšem ještě na FG není, rozhodl jsem se ji zrecenzovat.

Quadrax I. a II. od Cualdronu byly logické hry založené nikoliv na rychlosti vašich reakcí, ale na nutnosti vše důkladně promyslet, nejsou tedy zařaditelné mezi tzv. logické rychlíky a tudíž v dnešní rychlé době ne každému hráči mohou přirůst k srdci, na druhou stranu ovšem koho tyto hry dostanou, toho nepustí - viz podobné české hry jako Fish Fillets, Boovie a další. Ale vraťme se k mnou zde dnes recenzované hře Quadrax III...

Autorem hry Quadrax III s podtitulem Tajemství Konga je český vývojářský tým Alfaline, který ji vytvořil někdy v roce 2000 a vypustil do světa. Důvodem k tomu byl právě fakt, že původní gamesky Quadrax I. a II. od Cauldronu autora třetího pokračování Josef Kreutzera tak zaujaly, že se rozhodl vytvořit jejich pokračování.

A o co vlastně ve hře jde? Ovládáte zde dva lidi - cestovatele, kteří se musí na každé obrazovce dostat přes všechna zde připravená nebezpečí, překážky, pasti či nástrahy až k východu. Zní to jednoduše, ale někdy se vám hlava docela solidně zapotí. Je zde totiž řada herních prvků, které vám pomůžou nebo cestu zkomplikují např. různé druhy kvádrů, pohyblivé stěny, jeřáby, výtahy, propadla, páčky, plošinky či tajné průchody.

Protože nelze hru projít na jeden zátah, je zde možnost používání passwordů, dále hra obsahuje také vestavěný herní editor (k tvorbě vlastních levelů) a dobře provedenou dokumentaci v html, kde získáte odpovědi na všechny důležité otázky kolem hry i její historie.

No, ale nebudu vás už zbytečně zdržovat, Quadrax III je opravdu povedený herní kousek, který by jste rozhodně měli vyzkoušet, nemáte-li ovšem nic proti logickým hrám. Quadrax III stojí alespoň za vyzkoušení - buď vás chytne nebo ne, ale můžete si říct, že jste to alespoň zkusili - že jste mu dali šanci.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

PavelH

PavelH | 24.08.16 v 06:04

Super hra.


galerie

Quadrax III Quadrax III Quadrax III Quadrax III Quadrax III

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce