recenze

Matrix Attack

Matrix Attack

Matrix útočí! Máte-li slušnou fantazii a přeložíte-li si název dnešního titulu do češtiny, můžete si představit prakticky cokoliv, od mírumilovných situací až po katastrofické scénáře. Zaručuji vám ale, že se není čeho bát.
Dlouho jsem přemýšlel, k jaké hře bych přirovnal následující titul. I když vše nasvědčuje, že se jedná o klon Tetrisu, úplně bych se k této možnosti nepřikláněl, protože má tato gameska několik poměrně zajímavých prvků, jež se ale jen velmi těžko popisují.

Já se vám Matrix Attack tedy pokusím rozumně popsat. S hrami jako Matrix, Matrix Dude či třeba Ragdoll Matrix: Reloaded nemá samozřejmě dnešní kousek nic společného. Na jakékoliv propojení s oblíbeným filmem tedy rovnou zapomeňte. Ve své podstatě půjde o dokonalé prověření vaší představivosti. Abych byl ale konkrétnější. K dispozici jsou celkem dva módy (Time Trial a Puzzle) a pokaždé se objeví před vámi několik kostek. Pokud si hru dopřejete v první variantě, budete mít prakticky volné pole působnosti. Vaším úkolem bude vybírat kostky stejné barvy a spojovat je k sobě tak, abyste utvořili určité objekty v prostoru, za což budete samozřejmě patřičně odměněni bodovým ziskem. K této variantě doplním jen, že před vámi jsou dva okna a kostky lze mezi nimi libovolně přehazovat. V módu Puzzle budete mít situaci dosti ztíženou. Vaším úkolem je zde učinit taková rozhodnutí, aby vám všechny označené kostky zmizely. Možná si říkáte, že na tom nic nebude, ale myslete na to, že budete mít jen několik málo pokusů. Pokud takovou šanci spálíte, nezbude vám nic jiného, než daný level opakovat.

Princip jsem tedy doufám nastínil úspěšně. Ono, není to skutečně nic hrozného, stačí trochu cviku. Mám-li ohodnotit technickou stránku, pak musím chválit. Disponujete-li dostatečně kvalitním hardwarem, doporučuji si na grafické kartě zapnout Anti-Aliasing. Odměnou vám budou naprosto parádní efekty. Co se týče ovládání, postačí vám klávesnice, zejména kurzorové klávesy, mezerník a enter. Možná se také ptáte proč jsem hře udělil tak vysoké hodnocení? Odpověď je velmi prostá, Matrix Attack je až neskutečně hravý titul a pokud do titulu trochu proniknete, budete každou minutou rozvíjet svou přirozenou dávku kreativity. Není to ale hra pro každého!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Matrix Attack Matrix Attack Matrix Attack Matrix Attack Matrix Attack

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce