recenze

Ghosts 'n' Goblins

Ghosts 'n' Goblins

Ghosts 'n Goblins je remakem stejnojmenné populární hry osmdesátých let od Capcomu, která se poprvé objevila v roce 1985 na C64 a Amize. Jde o jakousi akční arkádu, kde hráč v roli rytíře Arthura musí projít prostředí plné strašidel, zombíků, démonů a příšer, které mu usilují různými způsoby o život.
Některých nepřátel se váš hlavní hrdina jen nesmí dotknout, jiní po něm i něco hází. Váš rytíř se však může bránit vrháním mečů po svých nepřátelích, díky čemuž má šanci se dostat téměř z každé nepříjemné šlamastyky.
Arthur se dostane do řady prostředí a potká mnoho různých druhů postaviček. Nechybí klasické arkádové překážky, žebříky, horizontálně či vertikálně se pohybující plošiny či díry v zemi určené k přeskočení. Prostě arkáda, jak má být a jak to na osmibitech bylo zvykem.
Hra byla časem postupně portovaná z C64 a Amigy na řadu dalších systémů a platforem jako například na Sinclair ZX Spectrum, Amstrad CPC, Atari ST či třeba handheldy Game Boy či videohry Nes.
Nyní ji máte možnost hrát i ve Windows, užít si její příjemnou pixelovou grafiku a osmibitové zvuky a hudbu. Zkuste si ji.

stáhnout hru
kaprx

autor
/ kaprx

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 15.02.17 v 17:36

jo to byla dobrá hra


galerie

Ghosts 'n' Goblins Ghosts 'n' Goblins Ghosts 'n' Goblins Ghosts 'n' Goblins

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce