recenze

Free Planet Mahjong

Free Planet Mahjong

Mimo šachu a dámy není oblíbenější deskové hry v počítačové podobě, než čínská "Hra čtyř větrů" neboli nám spíš známé Zen Bones nebo Mah Jongg. Toto zpracování se vytáhlo a to po všech stránkách. Chcete se mrknout?
Dnes budu jen chválit. Jste-li na štíru s časem, klidně hned stahujte. Americký obchodník Joseph Babcock, který žil na konci první světové války v Šanghaji si tuto hru zamiloval a přinesl ji – s trochu pozměněnými pravidly – na Západ. Jméno Mah Jongg převzal z označení ptáka, který se objevuje na kostkách – znamená to "pták tisíců inteligencí". Vskutku jazyk básníků tahle čínština a v podobně povzneseném duchu se nese i Free Planet Mahjong. Nechybí jí naprosto nic – ani samurajské meče...

Nebudu se tu rýpat s pravidly, není to potřeba, viďte? Kdyžtak ve hře je tutorial. Možnosti: vtipně, hra čtyř větrů, tedy čtyři možnosti nastavení vzhledu kostek, pozadí, obtížnosti a stylu hry. Dál si lze zvolit hrát postupně po levelech nebo to ponechat náhodě. Existuje zde celkem 18 rozličných rozložení kostek. Nechybí save/load a tabulka skóre. Grafika je povedená. Hru doprovází krásná stylová hudba, jež hned tak neomrzí. Zkrátka, jestli jste to dosud nestáhli, udělejte to právě … teď.

stáhnout hru
Ada

autor
/ Ada

Skóre

96 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

jar | 31.05.07 v 08:31

Mě stačí že to nainstaluje špiona Win32:Agent-AWB [Adw] !!!

Venal | 14.03.07 v 20:25

Zdravim, hra mi prijde v celku dobra...i kdyz napad neni nic novyho! A zajimalo by me jesli separovat eroticke hry byl dobry napad, me osobe se to vubec nelibi! Je to uplne zbytecny a vubec nic to neresi! Ja vim jen muj nazor...

AdaDanjermond | 14.03.07 v 14:19

Great mahjong ma na muj vkus jednu velkou nevyhodu... vysoke HW naroky ;-) a nemyslim ze 'kvalita je z jineho sveta', mozna je vyssi, ale super 3D grafika jeste neni vsechno, pro me... a zpracovani tiles je spis horsi.

Hodnoceni je subjektivni, tj. z mahjongu, ktere jsem hrala ja nabizi tento kousek mnohem vic moznosti a bavil me nejvic.

Nesouhlas s mym nazorem je samozrejme povolen. :-)

rock | 14.03.07 v 09:04

... nebo Kyodai Mahjongg
http://cynagames.com/
(vím, tohle je shareware, ale omezení spočívá jenom v čas od času vyskakujícím okně s prosbou o registraci. Kvalita je ale z jiného světa)

rock | 14.03.07 v 09:02

Zvláště ve srovnání s kousky jako je Great Mahjong
http://www.gametop.com/download_free_puzzle/games_mahjong.html


galerie

Free Planet Mahjong Free Planet Mahjong Free Planet Mahjong Free Planet Mahjong Free Planet Mahjong