recenze

Slip Slide

Slip Slide

Rubikova kostka už v mnoha domácnostech nezabírá čestné místo jako kdysi. Ani nová verze k roku 2000 se dvakrát neujala. Ale princip šoupání kostek je pořád živý. Slip Slide to je fantastická hratelnost, bezchybná grafika, nekonečné možnosti.
Ne, nebudu vás svými plky zdržovat od stahování. Jediné, co udělám je, že vám nastíním pravidla: Na první pohled nic neobvyklého, hrací pole s barevnými kostkami 6 x 6. V poli dvě lišty, vodorovná a svislá, označují sloupce a řady kostek. Úkolem je uspořádat vždy šest kostek stejné barvy do řady nebo sloupce. Jak? Posouvání lišt. Něco jako Rubikova kostka 2D, ale mnohem jednodušší – rozuměj, zábavnější! Lišty posunujete šipkami nahoru a dolů, doleva a doprava, označíte zvolený sloupec nebo řadu, které chcete posouvat, podržíte shift a posouváte kostky. Dostanete-li šest stejnobarevných kostek vedle sebe – jak jinak než – zmizí. Pokud jde o pravidla hry, tak záleží na vás zda budete hrát na čas nebo počet sloupců. Pokud zvolíte počet - moudré rozhodnutí pro trénink – máte na výběr tři úrovně obtížnosti a počet sloupců, který je nutno splnit, od 10 do 200. Úrovně obtížnosti se odlišují počtem barev. Můžete označovat i řady, nejen sloupce a dostanete za ně body, leč neposunete se k ukončení hry. Mnohem zábavnější je hra na čas. V každém levelu máte jiný úkol, například "5 sloupců libovolných barev během minuty" nebo "dva modré, dva žluté, dva červené za 2 minuty" atpod. Za stejné řady získáváte časový bonus – který se hodí, zvlášť na nejvyšší obtížnost…

Nalevo od pole se zobrazuje vše, co potřebujete vědět, vaše skóre, čas, sloupce, které jste splnili a kolik vám jich chybí, znázorněno graficky a bonus – barva, kterou když momentálně označíte, přičtou se vám body.

Hra je shareware, ale vcelku neškodný. Žádné otravné hlášky, není časově omezená a možností je dostatek. Grafika je na logiku moc pěkná, zvuky optimální, hudba chybí. Jestli princip hry znáte, víte, že pravidla nejsou tak složitá jak se na první pohled jeví. A jinak se nenechte odradit – jakmile do hry proniknete, už se od ní nehnete, za to ručím!

stáhnout hru
Ada

autor
/ Ada

Skóre

88 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Slip Slide Slip Slide Slip Slide