recenze

Dungeon 2.0

Dungeon 2.0

Mnozí pamětníci si jistě pamatují na prastarou logickou pecku s názvem Chips Challenge. Propracovaný „sokobanální“ herní princip, tuna roztodivných levelů, hratelnost příjemná a dlouhodobá, prostě pro někoho určitě kousek, pro který stojí rozpálit download do běla.
Kdekdo by asi s největší pravděpodobností při čtení názvu této hry očekával bujaré RPGčko, nicméně kdo se upne příliš těsně k této myšlence, bude při prvním zahrání Dungeonu 2.0 vyveden briskně z omylu.

Dungeon 2.0 je puzzlík ne nepodobný svému prastarému bráškovi jmenovanému v perexu. Principem hry je proskotačit cca.75 levelů plných nástrah, které lze řešit pouze logickým myšlením (tedy hlavou a nikoliv silou). V roli miniaturního čaroděje se ujímáme této chvályhodné úlohy a naším pomocníkem i omezením v jedné osobě bude pouze a jen velikost našeho intelektu v kombinaci s fantazií. Vrátím-li se zpět do nížin pragmatického vyjadřování, pak musím říci, že dnešní kousek je kombinací svatého Sokobana s peckou názvem Chips Challenge, a že ač grafikou nijak nevyniká, jeho hlavní síla tkví jinde. Pokud si tuto hru poctivě zahrajete, pak dojdete ke stejnému názoru jako já – ano, jedná se o hratelnost. Autor Peter Hellmuth (všimněte si toho „Hell“ :-) byl natolik schopný, že ve výše uvedením počtu levelů obsáhl i 16 tutoriálů, což je pro nimrody lačnící po rychlém rozehrání (mého ražení) vodou živou.

Nezbývá než poznamenat, že pokud tento příjemný kousek minete, připravíte se o pěkně prožité odpoledne. Na závěr bych položil lidu otázku, která mi přece jen vrtá hlavou – nevíte někdo, proč Dungeon 2.0 „váží“ téměř 40 MB?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Dungeon 2.0 Dungeon 2.0 Dungeon 2.0 Dungeon 2.0 Dungeon 2.0