recenze

Breakris

Breakris

Tetris je v herním světě pojem, modla, hra svatá, grál, herní Gretzky, dokonalost sama, atd. Koho zajímá, že to je pořád to samé? S potěšením oznamuji, že bývávalo. Dějiny tetrisu se přepisují, a tak se podívejme, jak to bude vypadat. Říká se, že jiný úhel pohledu na věc ji staví do nového a nevídaného světla.
Jsem klasik nejenom po ránu, a tak nepohrdnu ani legendární hrou tetris od Layart, který se experimentu rozhodně nebojí.

Jak to vypadá v praxi? Máme tu vlastně dvě hry v jednom zip souboru. Jednak tetris, kde se vám k zemi snáší všelijaké a mnohdy zrovna nechtěné obrazce. Ty se s pomocí intelektu a kláves pokoušíte složit do celistvé horizontální řady. Pouze v tomto případě lajna zmizí a vy o kousek oddálíte zkázu v podobě naplnění celého hracího pole kostkami. Když ale padají samí „elka“ a žádný „dlouhý", tak sotva něco zmůžete. Jednoduchá podstata celého prvního módu.

Zatímco mód breakris je jakýsi „hybrid“ arkanoidu a tetrisu. Tvůrci se evidentně rozhodli spoji klasiku s klasikou a vytvořit zmutovanou veleklasiku. Musíte současně odrážet kuličku do vyšších sfér, kde nemilosrdně padají tetrisové tvary do poloviny obrazovky. Což znamená, že moc místa tam není a času už vůbec ne. Zní to a vypadá strašně. Možná proto je to super zábava na dlouhou dobu. Navíc můžeme my muži dokázat, že zvládneme dělat 2 věci naráz a ženský strčit pěkně hluboko do kapsy. Ješitnost ale není na místě, neboť z počátku se nebude zač chlubit.

Grafika a hudba, které se nikoho nedotknout, dokreslují trochu obtížnější začátek. Hned po skončení se jakékoli skóre automaticky odešle a jste konfrontováni s ostatními hráči, čert ví odkud, v tabulce. I přesto, že se nedostanete do první pětistovky, vám je oznámeno určité umístění. Osobně nechápu, proč by někdo odmítl tuhle hru stáhnout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Breakris Breakris Breakris Breakris

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce