recenze

Align 4

Align 4

Dnešní hra by se dala přirovnat k papírovým Piškvorkám. Ale tuto zábavnou hru připomíná Align 4 jen velmi, ale velmi vzdáleně. To ovšem neznamená, že se bez křížků a koleček nebudete královsky bavit!
Vy všichni školou povinní či už dávno nepovinní, jste jistě hráli piškvorky v nudných hodinách fyziky či matematiky a skvěle jste se bavili. Ještě aby ne. Ačkoliv stačil jen čtverečkovaný papír a prupiska, zábava se dala vážit na kilogramy, měřit na metry či počítat na hodiny. Přesně tak totiž byla tato hra zábavná. Dnes tu máme něco podobného, přesto trochu jiného, ale stejně tak zábavného.

V čem tedy spočívá zásadní rozdíl? V klasických stolních piškvorkách jste kladli kolečka nebo křížky (podle toho, co jste preferovali) do jakéhokoliv políčka v mřížce. V Align 4, ač se snažíte sebevíc, kolečko (ano, pouze kolečka, která se od sebe liší barvami) vždy skončí na spodní straně hrací mřížky. Vy si tak můžete vybírat jen sloupec, řady nikoliv. Ty se vlastně vyberou samy. Díky tomuto detailnímu, přesto pro hratelnost zásadnímu, faktu musíte vhodně kombinovat, a to tak, aby vám vznikla řada složená ze čtyř koleček (řady mohou být vertikální, horizontální či diagonální, je to jedno). Jakmile se vám povede zvítězit, postupujete do další úrovně. Zatímco v prvních kolech skórujete jak na běžícím páse, později začne vyhrávat spíše soupeř-počítač. Zejména díky faktu, že začíná s několika předem danými kolečky, a tak máte situaci mnohdy stíženou.

Ač by mohla být grafika pro tento typ her jednoduchá a minimální, není tomu tak. Align 4 tak nabízí vcelku pěknou podívanou. Zvuk je ovšem minimalistický a omezuje se jen na pípnutí při přidání kolečka a na pár dalších zvuků. Závěrem bych chtěl říct, že Align 4 je velice zábavnou, značně logickou hříčkou pro trpělivé a přemýšlivé hráče, nemusí se proto líbit všem.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

ROZÁRKA | 08.02.07 v 19:01

doby den chci zavolat do galerie nejmenší lidi já jse jmenuju Rozárka ajak jse jmenujete vi můj táta jse jmenuje zdeněk i můj brácha jse jmenuje zdenda a maminka jse jmenuje kačenka a moje kočička jse jmenuje bekinka a moje želva jse jmenuje kecal tak naschledanou jaký číslo je do tí galerie


galerie

Align 4 Align 4