recenze

Water Bugs

Water Bugs

Planetu zemi navštívili mimozemští brouci žijící výhradně pod vodou a vy je musíte, pro bezpečí lidstva, zahnat do co nejmenšího prostoru pomocí barikád. Zní to hloupě, ale bavit se budete královsky! Nevěříte? Čtěte.
Princip hry je vcelku jednoduchý, ale velice těžko se popisuje. Po herní ploše se nepohybujete jako hrdina či jiná bytost, zastávající tuto funkci, ale máte v ruce (kurzoru) podivný přístroj, s nímž střílíte lana do obou směrů. Ta se následně zapíchnou do okrajů herní plochy, a tak ji jakoby rozdělí. Vždy ta menší půlka se zaplní obsahem, do kterého vaší nepřátele již nemůžou vstoupit. Pokud nepřátele na této menší půlce byli, okamžitě umřou a vy dostanete cenné bodíky. Celou herní plochu musíte zaplnit minimálně z 85% ale čím více nad tento limit, tím více bodů dostanete. Ovšem pozor, jakmile se lanová barikáda tvoří a nepřátelský brouk se lana dotkne, přijdete automaticky o jeden život a barikádu musíte stavět znova.

Napsané to zní složitě, ovšem na obrazovkách počítačů je tento koncept velice svižný a ani na vteřinu se nezastavíte. Pomocí levého tlačítka vysíláte lana a pomocí tlačítka pravého si vybíráte, zda budete lana vysílat horizontálně či vertikálně. Celý tento proces opakujete v každé úrovní, jejichž počet se rovná číslici 300 což je velice slušné číslo. Všech 300 úrovní je rozděleno po desíti kouscích do 30 tématických celků. Ať už je prostředí jakékoliv, vždy budete pod vodou a přesně podle toho vypadají i nepřátelé. Vaši práci vám budou hatit především kybernetické žáby, ryby, langusty a chobotnice. Většina se od vámi postavených zábran jen odráží, ovšem některé druhy jsou schopné vám vaši zeď zbořit. Pokud je ovšem šikovně zazdíte, dostanete nějaký ten bonus navrch a většinou i nějaké povedené vylepšení. Jednou dostanete chvilkové zpomalení času, podruhé třeba rychlejší výstavbu zdí anebo časovanou bombu, která si dokáže poradit s okolo stojícími nepřáteli. Ovšem, občas vypadnou i vylepšení v negativním smyslu slova, a tak se vám třeba zpomalí výstavba zdi.

Grafika hry je velice pěkná, vše je velice detailně vykresleno, a tak se můžete kochat pohledem. Kochat se ale můžete i zvukem, který hraje pěkně na pozadí, a tak se nevnucuje. A kdyby náhodou ano, dá se v pohodě vypnout. Hra je téměř dokonalá, parádní hratelnost a rychlá, lehce logická akce. Jediné, co se dá hře vytknout, je to, že pochází z vod shareware, a tak ji můžete hrát jen omezenou dobu. Přesto si ji určitě stáhněte, rozhodně neprohloupíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Water Bugs Water Bugs Water Bugs