recenze

Trans Version EX

Trans Version EX

V jednoduchosti je síla. Toto klasické pravidlo jakoby se stalo mottem dnešní hry Trans Version EX. Matně si vzpomínám na předlohu dnešního remake na ZX Spectrum. Ovládání rakety mezi 4 přesně střílejícími ufouny je velmi motivující…
Dnes jakoby se s remaky roztrhl pytel. I dnešní pecka Trans Version EX má svůj původ kdesi v rodokmenu starého dobrého ZX Spectra.

Princip hry je jednoduchý jako facka – ovládáme malou raketu, která se pohybuje ve čtyřech směrech na obdélníkové síti. Po okrajích sítě se pohybují nepřátelské raketky, které po nás střílí. A naším úkolem je „po Pacmanovsku“ posbírat v síti všechny svítivé bodíky. V jednoduchosti je síla, nicméně asi bych se měl trochu pozastavit u těch střílejících raketek na okraji sítě – jsou totiž velmi, ne VELMI! rychlé jak co do pohybu, tak i co do kadence a přesnosti střelby. Takže se musíme hodně ohánět, abychom se současně vyhnuli jejich střelám a současně stačili pobrat co ku pobrání jest. Grafika hry je v moderním 3D hávu, takže jenom plus. A hratelnost? Tak ta je garantována, neboť autor Andrew Pointon byl natolik chytrý, že vybalancoval obtížnost tak, aby byla na hranici možného a současně i tak, aby neodrazoval od hraní přehnanou obtížností.

No samozřejmě! Jdeme si pro ni! Osobně jsem u Trans Version EX vydržel více než hodinku v kuse, což je na mne vcelku heroický výkon.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Trans Version EX Trans Version EX Trans Version EX Trans Version EX Trans Version EX