recenze

Pogo Fred: Chapter 1

Pogo Fred: Chapter 1

Už dlouho se mi nestalo, že by se mi nějaká freeware hra zalíbila tolik jako ta dnešní. Jedná se sice "jen" o skákačku ve stylu Maria, avšak příběhem, hratelností a technickým zpracováním je na tom mnohem lépe, než většina klonů pupkatého instalatéra.
Intro uvádějící hráče do příběhu dává tušit, že před sebou nemáme nudnou hru, ale nadprůměrnou pecku. V krátké animaci uvidíte, jak náctiletý klučina znuděně přepíná televizními stanicemi. Nakonec ho omrzí i to, a tak se rozhodne zahrát si stařičkou hru, ve které hlavní hrdina skáče na Pogu (tyč se stupačkama a pružinou na konci). Televize ovšem vypoví službu a klučina se ve snaze opravit (násilím) závadu přenese do světa videohry. Rázem se on stává hrdinou na Pogu, který musí překonat rozličné překážky a dostat se bezpečně domů. V tuto chvíli se všeho ujímáte vy.

Ovládání je velice intuitivní a hned v počátku dobře vysvětleno, takže se můžete jen soustředit na gamesku samotnou. Jak již bylo řečeno, na svém Pogu budete nuceni překonávat hromadu překážek a hlavně nepřátel, které můžete zlikvidovat pomocí speciálního útoku. Pogo má ovšem zvláštní způsob pohybu (hopsání), a tak musíte myslet dopředu a vypočítávat, kam zhruba dopadnete. Pokud si nedáte pozor, můžete lehce spadnout nebo zemřít jiným způsobem, což znamená konec hry a nutnost hrát celou úroveň od začátku.

Technické zpracování je na velmi vysoké úrovni, grafika je občas lehce roztomilá a hudba příjemně podbarvuje pohodovou atmosféru hry. Hra je sice na některých místech těžká a pokud si nedáte pozor, může se objevit i frustrace, ale i přesto je Pogo Fred velice kvalitní hrou. Navíc se můžeme těšit na další díly. Autor totiž nezahálí a pilně na nich pracuje.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Pogo Fred: Chapter 1 Pogo Fred: Chapter 1 Pogo Fred: Chapter 1