recenze

Gravitation

Gravitation

Zkuste mi teďka říci Newtonův gravitační zákon? Nevíte, tentokrát to snad nevadí, protože u následujícího titulu není pro jeho dokončení znalost této teorie zcela nezbytná, respektive potřebovat ji u Gravitationu nebudete vůbec. Oč tedy ale jde?
Jak to občas dělávám, tak i nyní se vám musím k něčemu drobnému přiznat. Opět jsem váhal, zda-li tento produkt vůbec do našeho archívu zařadit. Po zhruba deseti minutách hraní se ze hry stále více klubala pěkná blbost, po které by možná i v nášupu neštěkl ani pes. Jenže pak to přišlo a já pochopil, že Gravitation má své vlastní vnitřní kouzlo, které se na povrch dostává velice pozvolna.

Navíc vše zpočátku vypadá vcelku nenápadně, s malou holčičkou si házíte s míčkem a pomalu sledujete jak se mění roční období a jak se značně modifikuje vaše viditelnost. Celkem rychle si také všimnete, že se vám postupně zlepšují zkušenosti. Když máte dobrou viditelnou a svítí sluníčko, tak najednou zjistíte, že umíte velmi dobře skákat. Otázka ale zní, k čemu to je vlastně dobré? Když se trochu více porozhlédnete po vaší „chalupě“, jistě si všimnete menšího otvoru ve vaší střeše. Zkuste se tam dostat.

No a pak už půjde vše tak nějak samo. Můžete skákat stále výše a výše. Když se ale bude blížit zima, najednou zjistíte, že budete vaše schopnosti ztrácet. Podivnost nad podivnost, řeknete si možná a já vám položím další zákeřnou otázku – jaký myslíte, že je cíl hry? Jestliže budete skákat výše a výše, jistě si všimnete takových speciálních objektů. Když se jich dotknete, tak zmizí a vám se jemně znásobí schopnosti. Pokud budete přesní a budete skákat dále a včas naleznete tyto objekty, možná vám bude stačit jen a pouze skákat. Jenže si jistě také všimnete dvou věcí. Jednak toho, že vám neustále běží čas a také, že splnit výše položený cíl, tedy že budete jenom skákat výše a výše, je téměř nemožné. Co tedy s tím? Odpověď je jednoduchá, vraťte se do vaší chaloupky. Tam najdete všechny vaše sebrané kostky (jen pozor, abyste jich předtím nesebrali tolik, že si zcela zatarasíte vchod, musíte se vracet průběžně!) a ty byste pak měli přemístit do kotle. Jestliže se vám to podaří, na konto se vám připíší nějaké body a vy můžete pokračovat v dalším průzkumu.

A teď upřímně, řekli byste na začátku, že toho tato hra může tolik nabídnout? Já jsem vskutku rád, že jsem u gamesky Gravitation setrval velmi slušnou dobu a že jsem jí dokázal přijít na chuť. Grafika vás možná odradí, ovšem naštěstí nejde o to nejdůležitější, co dělá hru hrou. Tak pokud se rozhodnete pro stažení, tak vám přeji hodně štěstí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Gravitation Gravitation Gravitation Gravitation Gravitation