recenze

Legend of White Whale

Legend of White Whale

Vesnici Mushsnail hrozí zkáza a vaši jedinou nadějí je vypátrat s pomocí třech sympatických hrdinů tajuplnou bílou velrybu – loď, která vás a vaše kamarády dopraví na lepší a hlavně bezpečnější místo než je již zmíněná vesnička Mushsnail.
Když jsem přemýšlel nad tím, co bych vám pro dnešek zrecenzoval, zjistil jsem, že jsem ještě za celou dobu působení tady na FreeGame.cz nezrecenzoval nějak extra mnoho Dungeon či RPG her. Na světě jich přitom koluje dost na to, abych mohl vybrat opravdu kvalitní kousek. Naposled to byl poměrně zajímavý Zombie Farm. Dnešním titulem jsem se ale rozhodl vše napravit. Legend of White Whale je totiž RPG jak má být. Nebudeme dnes srovnávat nic se The Spirit Engine nebo Lost Valley, protože dnešní kousek se jim jednoduše nevyrovná. Neznamená to ale, že jde o špatnou hru. Ostatně, posuďte sami.

Své povídaní bych začal u příběhu. Ten jsem z části nastínil už v perexu a rád bych to doplnil. Věc se má skutečně tak, že komplet příběh je ukryt pod jemnou roušku tajemna. Vy totiž až do poslední chvíle nevíte, jestli legenda, kterou si vaši předci předávají z generace na generaci je pravdivá a po celou dobu vašeho putování věříte v pozitivnost této informace. Je to totiž vaše jediná naděje, jak se zachránit. Vydáváte se tedy na cestu, která v žádném případě nebude jednoduchá. Narazíte na spoustu spřízněných, ale i nespřízněných duší, s nimiž se ve většině případů musíte utkat tváří v tvář. Toho, že se ztratíte, se nemusíte vůbec obávat. Celé vaše putování provádíte v kůži jednoho sympatického hřiba, který má po ruce dva své nejlepší kamarády a vše je tak lineární, že jedinou vaší starostí bude v podstatě jen vymýšlet způsob co možná nejefektivnějších soubojů a jak následně utratit peníze získané za výhru v nich.

Starosti ohledně soubojů budou nemalé. Zpočátku, kdy narazíte na jednoduché nepřátele, to nepocítíte, ovšem při likvidaci bossů, střežící finální části jednotlivých kapitol se zapotíte opravdu nepěkně. Zvláště v případech, kdy nemáte dostatek zkušeností. V tomhle ohledu doporučuji z žádného souboje neutíkat a i s malými soupeři si velmi pěkně vše ručně a stručně vyříkat. Zkušenosti jsou v tomhle ohledu skutečně k nezaplacení. Mám-li tyto bitvy nějak shrnout, pak vězte, že jednotlivá klání budou velmi podobná těm z Heroes of Might and Magic, takže budete-li zrovna na tahu, můžete si své kroky pečlivě promýšlet. Bohužel ač jsem byl daleko jak jsem chtěl, pokaždé se mi při načtení souboje zobrazovalo zcela totožné pozadí. Naštěstí to nebylo nic, na co bych si nezvykl. Rád bych ještě v tomto ohledu dodal, že jednotlivé útoky se od sebe dosti liší. Od jednoduchých ran, až po multikopy či magické útoky. Bude-li vám váš nepřítel dlouho způsobovat zranění a váš červený ukazatel, který je situován pod celkovou energii, dosáhne maxima, budete mít k dispozici ještě jeden útok k dobru. A myslím, že to opravdu stojí za to.

Po vyhraném souboji doporučuji si doplnit zásoby energie na maximum. Můžete to udělat jak při zakoupení lahviček v obchodech (aplikovat se mi to ale podařilo jen při soubojích), anebo tak, že se dostanete na tajemné kruhy (na jednom z nich i začínáte), jež pro vás budou znamenat tu nejúčinnější regeneraci. Hra není oproti jiným dalším RPG příliš rozsáhlá. Navíc přílišná linearita vám u hry nedovolí strávit více než jedno odpoledne, protože titul tak jako tak dohrajete. Co na tom, že grafika není podle nejnovějších trendů. Po celou dobu se ale budete výborně bavit a i když velikost archívu není nejzanedbatelnější, stažení rozhodně doporučuji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Petulinda

Petulinda | 12.11.17 v 14:21

text příspěvku

PavelH

PavelH | 03.12.16 v 01:13

Super hra.

jurobezmena/asi ZAS!!!!/ | 04.06.06 v 11:46

lol tuto hru poznám
nehral som ju už asi rok

Petr | 23.03.06 v 09:51

Zůstal jsem viset ve 4. levelu a nevím jak dál. Mám všechny tři klíče, ale nemůžu zaboha najít tu tajemnou jeskyni. Můžete mi někdo poradit? díky


galerie

Legend of White Whale Legend of White Whale Legend of White Whale Legend of White Whale Legend of White Whale