recenze

Flat Boy

Flat Boy

Jestli vám nechybí odvaha, kterou budete jistě potřebovat proti horám otrlých nepřátel a životohrožujících nástrah, pak se pojďte směle postavit na stranu práva a dobra ve hře, kde budete hlavním hrdinou...
Tak tu máme dalšího rovného a jediného spravedlivého chlapíka, jenž se pouští do nebezpečného světa plného gangsterů, nástrah a vůbec nebezpečí, která mu usilují o jeho, pro společnost tak důležitý, život. Je jasné, že do role právě tohoto týpka se můžete vžít vy, stačí si jen stáhnout gamesku Flat Boy.

Čtete dál? Aha, tak to vás asi jen samotná idea boje na straně dobra proti všudypřítomnému zlu nepřesvědčila. No dobrá tedy. Hra je rozdělena do misí, každá se skládá z jedné herní obrazovky, která je každá sestavena z plošinek, na nichž můžete potkat hory nepřátel, nástrah, jako jsou plameny, ale také tam musíte sbírat jakési červené body. Vaším úkolem je právě sebrání všech červených bodů v celé obrazovce, pak postupujete dál. Nedělejme si však iluze, že by to šlo uskutečnit bez použití násilí, nepřátel je přece jen hodně. Proto si musíte hlídat stav zásobníku své pistole a případně jej doplňovat sebráním symbolu pistole. Žádné obavy, střeliva je víc, než by se dalo spotřebovat, otázka však je, jestli je to dobře nebo špatně. Zvláště, když zjistíte, že všeho je pro vás tak nějak víc, než by bylo nutné a nemusíte se tak příliš snažit. Když se zraníte například o zmiňované plameny, jednoduše si doplníte zdraví symbolem nanuku ve francouzských barvách, kterých také naleznete požehnaně. Poněkud většími překážkami jsou takové ty halloweenské vydlabané dýně, kterých není záhodno se dotýkat, protože to život ubývá velkou rychlostí. I tak máte ale k dispozici pět životů a to by v tom byl čert, abyste během té doby nepřišli na to, že stačí do dýně třikrát střelit a ona se rozprskne.

Průšvihem téhle hry je to, že jak si tak člověk prochází jednou misí za druhou, zezačátku čeká, že obtížnost přituhne, ale brzy mu začne docházet, že přes zvyšující se počet nepřátel se to asi nestane a hraní přejde v nudnou rutinu. Vystřílet první patro, vysbírat červené body, vystřílet druhé patro, vysbírat… A to opravdu není nejlepší způsob, jak zaujmout. Ke všemu se přidává dost příšerná doprovodná melodie a, jak vidíte na screenech, taky grafika stojí za starou belu. Bohužel se nedá říct, že by Flat Boy byla kvalitní hra, jestli toužíte po kvalitní gamesce, určitě zkuste třeba Spiderhead, myslím, že ten má šanci upokojit vaši chuť více než Flatboy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Flat Boy Flat Boy Flat Boy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce