recenze

Pipiru the Archer: Practice Special

Pipiru the Archer: Practice Special

Velice dlouhou dobu mi bylo záhadou čím to je, že elfové jsou těmi nejlepšími lukostřelci široko daleko. Až teďka nedávno se mi podařilo této záhadě příjít na kloub. Pojďme společně odhalit roušku tohoto velkého tajemství.
Když se mě do rukou dostala hra Pipiru the Archer - Practice Special popravdě jsem ani nečekal, že si společně se svými přáteli užijem tolik výborné zábavy. ;-) Z této, na první pohled nenáročné střelecké hry, tréninku elfů - lučištníků se po krátkém hraní stane hra, od které se jen ztěží dokážete odtrhnout. My jsme se od ní odtrhli až po zdolání všech různě náročných úkolů. :-)

Vaším hlavním, a vlastně jediným úkolem v téhle hře bude sestřelovat rozmanité cíle od různě velikých jablíček ze stromu, snědená jablíčka ;-), přes létající semínka pampelišky až po mýdlové bubliny. Váš hrdina - létající elf, kterým pohybujete nahoru a dolů (šipky), dokáže střílet svým lukem různou silou, kterou si před výstřelem určíte sami, buď přímo (klávesa Z) anebo pod úhlem, tzv. loop (klávesa X), to který způsob zvolíte záleží na konkrétní situaci a samozřejmě také na Vás. Každému vyhovuje ta jeho taktika. V prvních kolech jsou úkoly dětsky snadné, avšak zdolat úroveň třetí anebo čtvrtou - poslední vyžaduje značnou trénovanost.

Jistě mi dáte za pravdu, že správně zamířit a trefit devět jablíček přes malinké mezírky anebo zmáknout spoustu bublin, které se navíc po každém úspěšném trefení přes oheň zmenšují až do úplného zmizení v krátkém časovém limitu dokáže jen dobře trénovaný lučištník. Kol je v této hře mnoho, jsou rozmanité a samozřejmě se někdy i hezky potrápíte než některá zdoláte. Mezi mé nejoblíbenější patřilo kolo s třema otáčejícíma se vějířy, ale dál už raději nebudu nic prozrazovat, ať jste taky překvapeni. ;-)

Díky hezkému zpracování celé hry si u mě tato hra získala velice kladné hodnocení. Grafika je hezky zpracovaná ve 2D, snad jen by mohlo být více prostředí, k hudbě i zvukům nemohu nic namítat - drží se nad vyšším průměrem, ovládání je krásně jednoduché a přehledné a posledním hlavním hlediskem hry - hratelnost spolu s rozmanitosti překážek se drží, dle mého soudu velmi vysoko. Díky všem těmto plus jsem dospěl k verdiktu 85 pro Pipiru the Archer - Practice Special. Na závěr bych jen rád vzkázal autoru této hry - "Jen tak dál!"

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

ERIK | 22.01.04 v 09:32

JO UŽ TO MÁÁÁM *Z*

erik | 22.01.04 v 09:20

cauky prosim o radu stahnutí v pohodě rozbaleni taky,ale když se objebí uvodní obraz s levely a chci to spustit enterem nejde mi to porad te prosím diky


galerie