recenze

Burokuzu

Burokuzu

Burokuzu je výsledkem Japonské vynalézavosti a smyslem obohatit zavedené principy o nové prvky. Teď se můžete podívat jak zábavný a originální může být starý známý Arkanoid po menších úpravách.
Snad mi zkušení hráči prominou, když poučím mladší pařánky o tom, co se to pod tím záludným slovíčkem Arkanoid vlastně skrývá. Není to věru nic složitého, ba naopak. Pomocí pálky, která je plně pod vaší kontrolou, odpalujete míček, jež následně naráží a rozbíjí cihličky nad vámi. Bodíky se spokojeně sypou do vaší kapsy a vy jen musíte dávat pozor, aby vám váš míček nepropadl za vaší pálku, čímž samozřejmě přicházíte o jeden drahocenný život.

Přesně toto beze zbytku využívá i dnešní Burokuzu, ale jak jsem již řekl na začátku, leccos vylepšuje. Nejmarkantnější změna je vidět na systému vylepšení, které doznalo značných změn. Na prvé straně, pod nezbytnými ukazateli se nachází několik řádků s ikonkami, mezi kterými je možno si přepínat za pomocí druhého tlačítka vašeho mechanického hlodavce. Pomazané hlavy hádají správně, každá ikonka ukazuje jedno z vylepšení, mezi něž patří například průrazný míček, kulomety po stranách pálky, kterou je možno rozšířit pomocí dalšího vylepšení, a celou plejádu upgradů uzavírá poněkud netradiční míček na šňůrce, který je tak svázán s vaší pálkou a věrně ji následuje, čímž dostanete neposedný balónek z větší části pod kontrolu. Potěšující fakt je ten, že všechna vylepšení máte po jednom kuse hned od začátku úrovně, a pokud je vypotřebujete, není problém je během hry zase nabýt.

Další novinky nejsou zase až tak monstrózní, ale přesto nezapadají do šedého stereotypu. Například uvedu, že cihličky nejsou uloženy jen horizontálně, ale i vertikálně, což je poněkud netradiční. Celou hrou vás doprovází pěkné grafické efekty vybuchujících cihliček. Ani zvuk nezůstává pozadu, i když musím vytknout nepřítomnost jakékoliv hudební složky, což je u arkanoidu téměř nemyslitelné. Burokuzu je velice zajímavým počinem, který přináší několik nových prvků a hlavně – spoustu zábavy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Triple T | 12.05.06 v 15:38

Tahle hra uz v archivu je pod jmenem Block.

lucia | 10.05.06 v 14:14

ja som kocka


galerie

Burokuzu Burokuzu Burokuzu

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce