recenze

Prince of the Yolkfolk

Prince of the Yolkfolk

Prince of the Yolkfolk je zábavná a svým způsobem celkem roztomilá záležitost od jistého Dizzy-nadšence jménem Peter Teal. Hra je volným remakem nejklasičtějších Dizzy-kousků a byla vytvořena v prastarém enginu DizzyAGE.
Příběh této překvapivě bohaté a dlouhé hopsačky (OK, v době kdy bylo sympatické vajíčko na vrcholu slávy se podobným hrám ještě říkalo adventury, nicméně léta přeci jen trochu pokročily) je poměrně jednoduchý - vyhnat z královského paláce zlého skřeta, který se tam usadil, zatímco mistr panovník si lebedil na křížové výpravě.

Po herní stránce není titulu Prince of the Yolkfolk téměř co vytknout - akorát jsem trochu nejistý ohledně opravdu úspěšně navozeného pocitu stáří hry. Ano, pro skalní Dizzy-fans to bude jistě moc a moc cool, nicméně u masy něco podobného nejspíš neuspěje. Na druhou stranu, pro takové lidi nebyl dnešní titul pravděpodobně vůbec dělán. Herně zlé to ale není, to rozhodně ne. Jen pozor ať Dizzyho o něco neroztřískáte, přeci jen jde o křehký materiál...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Toshio | 09.06.07 v 11:45

Boze moj az dneska som to spustil, ved ale to je co? Ta grafika je uplne 100 rokov za opicami... ...skoda, original dizzy bol ovela lepsi(...aj ked som ho nikdy nepresiel...)

790511 | 08.06.07 v 22:37

Vzpomínám si, jak jsem nadšeně sestavoval mapu :) Strávil jsem s touhle hrou u Spectra mnoho hodin a nakonec jsem ji i úspěšně dohrál... docela úlet, když tenkrát ani nebylo možno ukládat pozice.

Toshio | 08.06.07 v 13:05

Yo, DIZZY RULEZZZZ... ...aj tak som to nikdy nevedel prejst :)


galerie

Prince of the Yolkfolk Prince of the Yolkfolk