recenze

Pipetris

Pipetris

Už jste někdy pokládali potrubí? Ne? Tak vězte, že to není nic jednoduchého. Proč to tady ale zmiňuji, když z názvu jasně vyplývá, že jde o Tetris? Nu, vězte, že potrubí a tato logická hra má leccos společného, ba jeden bez druhého nemůžou existovat!
Samozřejmě to trochu přeháním, v Tetrisu nikdy žádné potrubí nebylo, tak proč by nemohl existovat? Pokud budeme mluvit výhradně o Pipetris, tak by tato hra bez potrubí byla pouho pouhým Tetrisem, což ale nemusí být nutně na škodu. Bez dlouhého kecání, vám osvětlím princip této návykové hry.

Pipetris funguje stejně jako Tetris klasický, z nebe padající kostky různých tvarů skládáte do bloku tak, aby vám vzniklo co nejvíce řad, které následně mizí a vy dostanete body. Pipetris vylepšuje tuto hru téměř k dokonalosti. V každé kostce je uložena síť potrubí, vždy jinak položených (horizontálně, vertikálně). Kostky normálně skládáte do řad a jakmile postavíte řadu, nezmizí celá, ale pouze kostky, které jsou na sebe napojené potrubím. Výhodou je, že kostky, které jsou spojeny potrubím, a jsou nad nebo pod celou řadou, zmizí také. Občas se tedy spustí nefalšovaná řetězová reakce. Ovšem, potrubí v kostkách nemůžete nijak změnit, musíte tedy celé kostky vhodně natáčet a kombinovat tak, abyste na sebe potrubí napojili. Ač se to zdá poměrně složité, ve hře to funguje bezvadně a budete žasnout nad jednoduchostí a genialitou tohoto vylepšení.

Grafika hry je vcelku vydařená, více než dostačující pro podobné druhy games. Pipetris bohužel nemá hudbu, to ovšem dává obrovské možnosti vašemu mp3 přehrávači. Zvuky hry se omezují pouze na různé pípání při úspěšném tahu. Jak by se dala zhodnotit tato hra? Jako velice novátorská s originálním vylepšením, díky němuž se Tetris stává ještě dokonalejším. Na co čekáte? Stahujte!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Pipetris Pipetris