recenze

Blopper

Blopper

Provedete sympatický žlutý smajlík honbou po třech diamantech? Cesta ale ukrývá plno nástrah a nebezpečí. Přinášíme vám hru, která potrápí vaše mozkové závity a také prověří vaši šikovnost. Věříte si?
Tým, který stvořil tuto zajímavou gamesku, si říká Virus Games. Nedávno se u nás představil nepříliš originální střílečkou Edacra či zábavnějším titulem s netradičním nápadem - Nova 3000. Dnes ale střílet vůbec nebudete. Jedná se spíše o mix logiky a arkády, který je však velmi zábavný.

V celkem dvaceti levelech vás čeká stejný úkol - sesbírat tři diamanty a poté vskočit do čtverečku s nápisem end. Ovládáte malý žlutý obličej, který se neustále podivně usmívá. Místo čepičky má vrtulku, kterou musíte náležitě využívat k létání. Cesta totiž není vůbec jednoduchá. Komplikují ji nastražené překážky jako jsou třeba bodáky, padající či mizící čtverečky apod. Kromě letu s vrtulí se neobejdete bez skákání (letět totiž můžete vždy jen po určitý čas), které využijete například při snaze dostat se na vyšší místo. Pokud budete několikrát skákat na jednom místě se šipkou dolu, vyskočíte výše. Žluté tělo pak působí jako pružina. První úrovně jsou až dětinsky snadné, ale později začne velmi přituhovat. Kdo vydrží až do konce, může na sebe být hrdý.

Po stránce vizuální je Blopper čistý průměr, který nijak neoslní ale ani neurazí. Občas se rozezvučí i reprobedny, což určitě není na škodu. Nejpříjemněji se hodnotí hratelnost. Ta je hlavně zpočátku velmi solidní. Pro dohrání hry budete potřebovat velkou dávku trpělivosti. Kdo ji má, ať neváhá ani chvilku. Pro ostatní je tato gamesa spíš lehkou oddychovkou, s herní dobou v řádu několika desítek minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

wiwik | 13.06.07 v 17:36

přes desítku se nemůžu nedostat :(

Znaboh | 29.07.05 v 00:47

Chytrá hra, ale v 10. levlu jsem to vzdal.


galerie

Blopper Blopper Blopper Blopper