recenze

Caveship

Caveship

Máte v rukou cit a dobrý odhad? Dokažte to! V této vynikající a velmi zábavné hře vás čeká průlet dlouhou a úzkou jeskyní, ve které budete ovládat malý chvílemi těžko kontrolovatelný vesmírný koráb.
Není nad to si občas procvičit některé své schopnosti v klidu u počítače. Někdo rád potrápí mozkové závity, jiný s chutí procvičí postřeh. Nyní si můžete ozkoušet svůj cit a schopnost dobrého posouzení vzniklé situace. Hru nazvanou Caveship (nyní je již ve verzi 1.21) má na svědomí úspěšný tým Generation Stars. Ten se u nás již představil a některým hráčům vryl do paměti několika tituly. Nedávno byl recenzován GS Inspector, kde bylo vaším jediným úkolem hledat rozdíly mezi dvěma obrázky. Připomenout bychom si měli také klasického hada Snakey či netradičně ztvárněné piškvorky Quiz Tac Toe . Pojďme ale již k dnešní gamesce.

Do svých rukou v ní dostáváte malou raketku, se kterou se ocitáte v zajímavě provedených jeskyních (v této verzi je více jak 20 různých levelů). Úkol je jasný – provést váš létající stroj všemi nástrahami až na konec. Že to nebude lehká záležitost, se přesvědčíte hned při prvním kontaktu s hrou. Raketa je totiž neustále vedena gravitací k zemi. Takže i když ji chcete vést jen rovně, musíte ji vyvažovat a směrovat šipkami. Levely jsou nápaditě zpracovány. Volně letět můžete jen po černé barvě, ostatní znamenají náraz a následnou ztrátu brnění (ukazatel shield). Jakmile vyplýtváte všechno, končíte. Za uraženou vzdálenost jste odměňováni body. Jejich výše závisí také na výši brnění a ostrosti vaší jízdy. Pokud budete jezdit více při kraji, budete více bodováni. Stejná úměra platí též při rychlosti jízdy. Čím rychleji, tím lépe. K využití se tak přímo nabízí turbo, které vesmírnou loď uvede do vysoké rychlosti. Let je pak ale podstatně náročnější. Pokud překonáte nejvyšší dosažené score v některém levelu, nezbývá než svůj výsledek poznamenat (každá mapa má nejlepší score samostatně). Pochlubit se můžete též v highscore listu na internetu, kde se již sešly opravdu mimořádné výkony. K dispozici je též replay. Připomenout si a zavzpomínat na svoji rekordní jízdu občas neuškodí. Zajímavou možností je tvorba vlastních map. Podle připraveného návodu není vůbec těžké si nějakou vytvořit. Nápaditosti se meze nekladou. Připravené levely ale nasadily pomyslnou laťku opravdu vysoko. Jsou zajímavé, občas až bláznivé. Každý si najde ten svůj.

Drobnou nevýhodou, na kterou si ale určitě rychle zvyknete, je velikost okna, v němž Caveship běží. Je opravdu malé, podle mě ale postačuje. Hraní se pak dá dobře kombinovat s jinou činností. Součástí hry bohužel nejsou zvuky ani hudba. Nahradit si je tak můžete vlastními spuštěnými mp3. Zápor, který určitě nepotěší hlavně majitele pomalejšího připojení k internetu, je velikost archivu. Stáhnout budete muset téměř 14 MB. Po rozbalení velikost přesáhne 80 MB. Caveship má ale svou nespornou hodnotu. Je to velmi zábavná gamesa, která vyloženě láká hráče k tomu, aby neustále překonával svůj rekord. Přivábí její kouzlo i vás?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Kahi | 04.07.05 v 22:04

- prvně jsem myslel že je to naprostá blbost, ale pak se mi některé levely zalíbily... - audio (či jeho absence) to totálně kazí.
- jo a je to dost odfláknutá hra :)

Halofon | 04.07.05 v 16:16

Kvoli tejto hre som si takzer zlamal vsetky prsty a rozmlatil monitor. HOWGH!


galerie

Caveship Caveship Caveship Caveship

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce