recenze

A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures

A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures

Pojďte se v předvánočním shonu na chvilku posadit a odreagovat u kouzelné hopsačky. Pohádkové prostředí vás nasákne do děje a pohltí svou atmosférou. Za devatero horami v dalekém království…
Spousta fanoušků skákaček jistě se slzou v oku vzpomíná na povedený titul A Game with a Kitty od známého studia Fallen Angel Industries. Nyní si konečně díky vývojáři Berniemu představujeme chystané pokračování. Svojí kvalitou udržuje vysoko nastavenou laťku prvního dílu.

Příběh představený velmi kraťoučkým dialogem je vskutku pohádkový. Jako vrchní kancléř totiž musíte zachránit samotnou princeznu a najít její ztracenou korunu. Vydáváte se tedy na strastiplnou cestu plnou nejrůznějších nástrah. Jako zbraň vám poslouží třeba hvězdička či bomba, možný je též klasický mariovský skok na hlavu protivníka. Vedle nepřátel, kteří jsou opravdu zajímavě ztvárněni a tvoří je převážně různé příšerky, se můžete těšit též na spoustu terénních záludností a dalších nepříjemností dobře známých z podobných titulů. Přítomni jsou i velmi silní bossové, s nimiž hrdina vede při opakování levelů bohužel až otravné a zdržující rozhovory. Cestou se můžete zlepšovat, díky novým schopnostem třeba více vyskočíte či se zrychlíte. Druhý díl A Game with a Kitty nabízí vedle 16 standardních úrovní v různých prostředích také čtyři bonusové, jež se zpřístupní jen hráčům kompletně dokončujícím všechny úkoly. Sympaticky zpracované lokace nabízí opravdu solidní hratelnost šperkovanou vyšší obtížností. Po každém levelu se hra automaticky uloží a vaše pozice se zakreslí do mapy pohádkového světa, odkud ji můžete později vyvolat.

Jak můžete vidět na přiložených screenshootech, hra je vskutku roztomile nakreslena. Jen škoda slabého rozlišení 320x240 pixelů. Grafika je opravdu umělecká, kdekdo na ní nechá oči. Avšak určitě se najdou i tací, kteří ji odsoudí jako dětinskou. Propracovanost do nejmenšího detailu je nutno minimálně ocenit, přestože v některých případech lehce znesnadňuje orientaci. Hudební složka je vynikající a kouzelnou atmosféru skvěle podkresluje. Darkside Adventures jsou tak díky své hratelnosti a propracovanosti opravdovou povinností pro všechny fanoušky plošinovek. Neváhejte, přece nenecháte nebohou princeznu na holičkách?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures A Game with a Kitty 2: Darkside Adventures