recenze

Water Time

Water Time

Water Time je v tomto případě trochu mlžící název. Když vám ale připomenu omické deskové hry jako Othello nebo Reversi, budete už nejspíš doma. Voda tu tak vystupuje v roli jakéhosi celkového schématu, do něhož je princip hry vržen.
S touto hrou jsem se poprvé setkal na svém mobilu Siemens C 35i a hned po bludišti to byla moje nejoblíbenější hra. A dnes si i vy stejně jako já můžete osvěžit svět černých a bílých kuliček, tentokrát však v mnohem barevnější verzi.

Na začátku tu máme hrací plochu, která je zcela prázdná až na čtyři kuličky po dvou od obou hráčů. Podle toho, jestli jste si zvolili slunečnici, nebo… nějakou červenou kytku, začínáte prvním tahem vy, nebo počítač. Podstatou hry je mít na konci více kapek vaší barvy, než má soupeř AI či z masa a kostí. Nutno podotknout, že bez multiplayeru by tato hra byla dost o ničem. Možná jsem přirozeně velmi chytrý, ale hned na první pokus jsem s přehledem porazil zdejší nejtěžší obtížnost. A co vlastně musíte dělat? Jde o to, abyste svým tahem, kdy umisťujete vodní kapku, obklíčili co nejvíce kapek soupeře. Jakmile jsou z obou stran vloženy vaše krůpěje, všechno mezi tím se změní na vaši barvu. Následně pokračuje soupeř. Vtip je v tom, že to, co přibude na konto soupeře, se odečte z vašeho. Takže vlastně žádný náskok není definitivní.

Mínusem je podle mého soudu obtížnost. Čekal jsem něco drsnějšího. Plusem je pak jednoznačně vizuální stránka, možnost multiplayeru a hra jako taková, protože jsem se s ní už pěknou dobu nesetkal v žádné formě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Water Time Water Time Water Time Water Time