recenze

Warsow 0.6

Warsow 0.6

Máte rádi Q3Arena, Unreal Tournament nebo skvělou freeware Alien Arena 2010? Pak tu máme další parádní klon, kterému nechybí skoro nic. Od akce, přes zbraně, až po skvělé mapy. Dá se vůbec na tomto stylu něco zkazit?
Prvně upozorním, že jsme asi před čtyřmi lety měli prvotní verzi 0.3, zrecenzovanou, ale v té době měla pouhých 70 „mega“ a tak už bylo pouze otázkou času, kdy se mnohem novější a modernější verze naskytne k recenzi.

První co mě při hraní napadlo, byl pocit, že jsem to už někde hrál. Jedná se totiž o velmi, ale velmi blízkou kopii Unrealu Tournament 2004 a to hlavně co se týče zbraní. Nechybí ovšem ani špetka koření z Q4Arena, což ovšem vůbec nevadí. Od vytvoření avatara(který je vskutku originální) až po připojení se do hry vás nečeká nic, co neznáte.

Map je opravdu spousta a jako obvykle nechybí stahování těch, co nejsou v základním balíčku. Některé mapy jsou věrnou (i grafickou) kopií právě řečených her, ale většina jsou kompletně originál. Náplň není špatná a zahrál jsem si i o vánočních svátcích. Ovládání je přirozeně nastavitelné, takže se vám pohyby rychle dostanou do krve. Co mě ovšem překvapilo, byly pohyby zkušenějších soupeřů, kteří se snad ani nedali trefit díky parkour stylu, který dokázali předvést. Co mě trošku vadilo, na jinak skoro perfektní hře, bylo sbírání zbraní, power-upů, nebo brnění, šlo o to, že pokud jste jimi přímo neprošly, tak jste je prostě nesebrali, ale také se na to dá zvyknout.

Co se týče stylu hry čeká na vás klasické možnosti přes deatmatch až po instagip.

Po grafické stránce se hře nedá skoro nic vytknout a i přes staženou kvalitu jsem si docela užíval psycho barvičky. Pro srovnání sem dodal dva oficiální screeny.


Verze pro Linux aMac.


Warsow 0.5 Official Trailer - Indie DB

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Sůvička

Sůvička | 19.12.16 v 23:42

Dobrá hra.

HQL | 27.03.11 v 13:53

Byl spuštěn první český web zaměřený na Warsow. Tímto vás zvu na http://www.warsow.cz


galerie

Warsow 0.6 Warsow 0.6 Warsow 0.6 Warsow 0.6 Warsow 0.6