recenze

The Dying Flame

The Dying Flame

S hlavním hrdinou létáte po úrovni a kosíte vše, co vám přijde pod ruku. Nuda, co? Když ale řeknu, že hlavní hrdina je spíše ženského rodu a má ve zvyku oblékat se ještě úsporněji, než archeoložka Lara Croft, jistě změníte názor. Posuďte sami.
I když to tak z perexu možná vyznělo, neřadíme tuto hru do kategorie erotických (i když o podprsenku a kalhotky méně, tak máme adepta na nejstahovanější hru), nýbrž do her akčních, od slova akce a o tu tady jde především. Určitě znáte akční hry, v nichž se ve vesmíru pohybujete s lodí a kosíte vše, co na vás vyletí z pravého okraje obrazovky. Zkuste si místo lodičky představit fantasy děvu metající firebally, místo vesmírných korábů dosaďte podivné humanoidy metající po vás icebally a podivné blesky a vznikne nám Dying Flame.

S pomocí vaší hrdinky, nebo spíše démonky, létáte po úrovních a kosíte nepřátele svými ohnivými střelami. Většinou padají hned po prvním zásahu, občas ale vydrží o něco víc, a tak musíte klávesu S mačkat častěji. Pod klávesou D se skrývá pěkná vymoženost v podobě speciální zbraně, která se liší právě sebraným bonusem. Můžete tak mít plamenomet, ohnivé granáty, ohnivou sprchu a podivné věci založené na ogrilování vašich nepřátel do zlatova. Bystřejší jistě zaznamenali, že naše démonická hlavní hrdinka velice ráda pracuje s ohněm, což je pravda. Autoři tohoto faktu využili a přidali speciální ukazatel, díky němuž vidíte, jak jste „nažhaveni.“ Tentokrát to neznamená touhu po sexuálním zážitku, nýbrž velice důležitou věc, častokrát je právě tento ukazatel tenkou hranicí mezi životem a smrtí (Láskou a nenávistí? Iron Maiden navždy!). Čím více procent je v tomto ukazateli, tím více toho snesete a tím větší způsobujete zranění. Ovšem s každým zásahem, který utržíte, přicházíte o podstatnou část tohoto ukazatele a samozřejmě zdraví. Obrovský pozor si dejte na ledové výstřely, které vám způsobují mnohem větší zranění, než je obvyklé. Hra je rozdělena do 6 úrovní, lišící se obtížnosti. U každé úrovně je navíc napsáno, jaké počasí tam převládá, což má nemalý vliv na váš ukazatel nažhavenosti, zdraví a nepřátel.

Grafika hry je samozřejmě velice pěkná, 2D, zato pěkně nakreslena a rozhodně je na co se koukat. Tuto hru rozhodně nedoporučuji silným epileptikům, hra obsahuje pořádnou kopu výbuchů a světelnými efekty se rozhodně nešetřilo. Hudba hry je na tom stejně, není sice 2D ani pěkně nakreslena, což ani dost dobře nejde, přesto je skvěle udělaná. Jaký je můj verdikt? Je to návykové, je to hratelné, je to skvělá akčňárna a navíc je to zadarmo! Stahujte, přece nenecháte dámu čekat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

JežeQ

JežeQ | 17.02.15 v 18:22

pěkná grafika i hratelnost


galerie

The Dying Flame The Dying Flame The Dying Flame The Dying Flame