recenze

TAGAP 2

TAGAP 2

Dejte tučňákovi zbraň a uvidíte, jaká z toho bude akční střílečka. Jedna radost pohledět na to, jak to Pablo a Pedro kosí haldy nepřátel hromadou zbraní, bonusy, ve svižném tempu a parádní grafice s ještě parádnějšími efekty. Jedním slovem - lahůdka.
Už jednou jsme měli tu čest a pokračování nás s událostmi minulými obeznámí, nicméně pro zájemce přikládám link na první díl.
Dnes tu mám příběh nový se starými známými a už úvodní sekvence dávají předzvěst vskutku famózní zábavě.

V samotné hře ovládáte jednoho z dvojice tučňáků, kteří mají dobrý důvod pro to, aby vytáhli do boje proti masám pochodujících nepřátelských ptáků a střílejících robotů (viz příběh). Žánrově se tedy jedná o akční střílečku, ve které při postupu skrze různé levely sbíráte všelijaké zbraně, s nimiž se to všechno přece jen o něco lépe kosí. Rotační kulomet, brokovnice, bazuka jsou jen některé z nich a je dobré si silnější zbraně nechávat na horší a chvilky, respektive k bossům.
Nedílnou součástí je samozřejmě i skákání a „poletování“ ve stylu „najdi klíč a dveře ti budou otevřeny“.
Obě tyto složky jsou skloubeny do precizní hratelnosti, kdy nebudete mít chvíli oddechu, naopak budete neustále zaneprázdnění střelbou všude kolem a do všeho, co se hýbe (nebo tak aspoň vypadá, že by se hýbat mohlo).
Ovládání je také velmi dobře zvládnuto, nicméně doporučuji projít dobrovolný tutoriál, abyste si vyzkoušeli pohyby v klidu, pak už na to čas nebude :-).

Nejenom, že se to skvěle hraje, ale ono se na to i skvěle kouká. Grafika je kreslená 2D s jakýmsi „nádechem“ 3D, což zapříčiňuje hlavně působivé výbušné efekty nepřátel a okolních objektů. Váš postup je doplněn o krátké filmečky, které posunují děj, a zase to není něco, co byste měli touhu přeskočit.
Pochvalu zaslouží i hudba, u které máte pocit, že o něco jde a že to bude řežba.

Hra se ukládá autosavem, ale můžete i sami po dokončené úrovni. Na závěr nechybí ani multiplayer a několik druhů obtížnosti, takže není co řešit. Na druhou půlku prázdnin tu máte jasnou volbu akčních her.



stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Sůvička

Sůvička | 11.12.16 v 08:26

Pěkná hra.


galerie

TAGAP 2 TAGAP 2 TAGAP 2 TAGAP 2 TAGAP 2