recenze

Night City

Night City

Barevný, přebarevnělý, ubarvený, prostě do očí bijící 3D space shooter s názvem Night City přiletěl na naše monitory. Jeho hlavním cílem není zničit nám kukadla, nýbrž poskytnout nám pár příjemných chvil při hraní. Jak se mu to podařilo?
Málokdo si dnes vzpomene na barevně fascinující leč hratelně nepoužitelnou komerční gamesku začínající firmy Bungee s názvem Marathon 2 Durandal. 3D "šútr", který si dal do vínku porazit nesmrtelného Dooma pohořel jako papír. A proč?

Marathon 2 Durandal byl bohužel – stejně jako dnešní Night City – velmi „přebarevnělý“. A to tak moc, že pro samé barvy nebylo možno soustředit se na hru samotnou. Po chvíli psychadelického rozjímání s barevnými obrazci před zorničkami se stejně i dnes při hraní Night City (= 3D střílečky) dostaví pocit nutkavé chuti vrátit se ke kořenům šestnácti-barevného ZX Spectra. Hra samotná není ani zas tak špatná, nápady se jen hemží a i 3D engine běží chvílemi na hranici svých možností. Navíc samotné střílení je obvykle věcí relaxační a milou. Ale jak jsem řekl, všeho moc škodí, kombinace modro-fialových textur společně s jedovatě zelenými billboardy je smrtící a mně osobně sebrala ten optimální pařanský „dobrý pocit“ z duše (čímž se pro mne hra stala nepoužitelnou). Možná, že jsem příliš tvrdý, ale je to tak. Hra, která má ambice prorazit, musí mít prostě parametry ku hraní vhodné. Těch 75% je z milosti. Dot.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Night City Night City Night City Night City Night City

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce