recenze

Space Cowboy

Space Cowboy

Simulátor pasení dobytka ve Vesmíru? Ne, to naštěstí opravdu není náplní dnešní hry. Váš úkol je více než jednoduchý – zničit všechny nepřátelsky naladěné lodě dříve, než oni udělají to samé vám. To vše v pěkné grafice a se slušnými zvuky.
U leckteré jiné vesmírné střílečce bych řekl, že simulátor pasení dobytka by byl zajímavější a především zábavnější než to, co je pravou náplní hry. U Space Cowboy to ovšem říct nemůžu, protože pochybuji, že by nějaký pasák krav mohl být zábavnější, než rozstřílet nepřátelské lodě na cucky.

Bez dalšího obšírného obkecávání se pustíme do hry samotné. Jak jsem již říkal, Space Cowboy je vesmírnou střílečkou jako řemen. Spodní část obrazovky je vyhrazena pro vaši loď, a vrchní naopak pro lodě, jejichž rodiny by měli obdržet Parte, důsledkem vašeho řádění. Loď ovládáte pomocí kláves, tak typických pro tento žánr (mezerník + směrové šipky). Typický je i systém bonusů a vylepšení, které zahrnují vše od zlepšení zbraní až po přidání života či pomocné lodě, jež rozhodně nepřijde vniveč. Velice zajímavý je systém zbraní, mezi nimiž si nepřepínáte, jak by mělo být zvykem, ale všechny střílí zároveň. Na spodní části obrazovky máte vyobrazeny všechny aktuálně dostupné zbraně, vedle kterých se nachází bar, jenž určuje, jak je zbraň připravena na střelbu. Samozřejmostí je, že každý ukazatel nabíhá různě, podle toho, jak je zbraň silná/slabá, a tak zatímco zpočátku budete mít slabý kulomet, později budete metat rakety podporované pořádnou bouří blesků – na to se jen tak nezapomíná.

Co se týče grafiky, to je vyvedena velmi dobře a rozhodně jí není co vytknout. Tak samo je na tom i zvuk, i když tady bych jen označil za negativum fakt, že zvuky mají na pozadí zvláštní šum, který ruší jinak krásnou symfonii. Doteď jsem hru neustále chválil, teď přijde házení hnoje na jinak čistý štít hry. V prvé řadě bych vytknul uloudanost hry, která je v některých momentech skutečně nervy drásající. Druhá a poslední výtka putuje k občasně přehnané obtížnosti. Jinak je ale Space Cowboy zábavnou akční hrou, která vám pomůže ukrátit spoustu volných chvil.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

jurobezmena | 18.04.06 v 10:09

je to dobrá hra
na obrázku to vypadá ale dosť zle!!!


galerie

Space Cowboy Space Cowboy Space Cowboy