recenze

Sejmi Šmejda

Sejmi Šmejda

Osud výjimečného českého moku v jedné hospůdce je ve vašich rukách! Hospodský si vás zavolal na vystřílení všech šotků, kteří mohou pivečko znehodnotit. Ukažte jim, jak hbitě umíte střílet!
Provozovat hospodu dnes není nejjednodušší. Obecné podmínky pro podnikatele v naší republice řešit nebudu, neboť to s dnešní hrou příliš společného nemá, ale zaměřím se na problémy řešitelné. Jak pravý intro hry: Aby se vám dostalo na stůl chutné pivo v té nejlepší kvalitě, je nutné provádět pravidelné čištění (sanitaci) pivních trubek, a to alespoň jednou za dva týdny s denním výplachem vodou. V opačném případě se v trubkách usazuje „pivní šmejd“. No a toho se musíte zbavit, abyste v této hře byli úspěšní.

Je tedy jasné, proč byla hra označena jako "srandovně sanitační". Avšak ve skutečnosti by to taková legrace nebyla, kdyby se v dnešní době nenašla spousta přípravků, které by naši práci zjednodušily. Zde to však musíme řešit sanitačním roztokem, který budeme vystřelovat po šmejdech. Za každého šmejda máte jiné bodové ohodnocení podle jeho vzdálenosti a obtížnosti zásahu. Pokud tedy stojí přímo před vámi, očekávejte 5 bodů za jeho likvidaci, pokud je někde v dáli schován, můžete myslet až na 25 bodů za přesný zásah. Mimo šmejda se můžete setkat i s myší, která se však objeví jen zřídka, ale je za ní 50 bodů.

Mimo likvidaci si musíte dávat pozor i na personál. Tedy hostinského. V případě že ho zasáhnete, přijdete o 50 bodů, a když zasáhnete výčepní sklo, ubude vám 25 bodů. Hra ve většině směrů připomíná fenomenální Moorhuhn, ale nedá se říci, že by byla jeho klonem. To rozhodně ne. Likvidace šmejdů by měla být rychlá a přesná. Zbytečné střely vás mrzet nemusí, neboť roztoku máte neomezeně, ale zase netrefit výhodně postaveného šmejda vás ve finále může stát dobrou pozici v žebříčku. Když budete přesní a naučíte se kombinovat střelbu s včasným nabíjením, umístíte se mezi lepšími hráči.

Flashová grafika se většinou hodně povede a hra Sejmi šmejda to jen potvrzuje. Totéž platí pro hratelnost, na které se toho ve Flashi také nedá příliš zkazit. Takže co se týče celkového pohledu na hru, byl jsem spokojen. Co už však zamrzí, je nedostatek možností a pouze jeden level. Jeden a ten samý prostor. Nikam jinam se ve hře nepodíváte, což jasně naznačuje, že se budete po chvíli nudit. Proto bych Sejmi šmejda zařadil mezi hry na krátkodobé pobavení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce