recenze

Secret Chamber

Secret Chamber

Vydejte se do prastarého chrámu objevit tajemství, které může získat jen ten nejchytřejší. Proč? Secret Chambers je logická hra, jejímž úkolem je seřadit diamanty dle daného schéma a otevřít si tak cestu do dalšího levelu.
Celkový názor na logické hry je mi naprosto jasný. V žebříčku si stojí někde na konci, neboť je naprosto převálcují hry akční, simulátory, arkády a sportovní hry. Není divu. Chápu každého hráče, který si chce po škole trochu oddychnout nebo ze sebe dostat vztek, k čemuž nejlépe poslouží hry akční. Najdou se však i hráči, kteří si rádi rozvinou logické myšlení, procvičí svůj mozek nebo se jen příjemně naladí u některé z logických her. Secret Chamber nabízí moderní pojetí logické hry, která prověří hned několik základních funkcí vašeho mozku.

Hra nabízí tři režimy, které na sebe navazují a vzájemně se odemykají. Takže pokud chcete hrát druhý režim, musíte nejdřív dohrát 10 levelů v prvním režimu. Stejný postup pak následuje u třetího režimu. Základním stavebním kamenem hry jsou diamanty. V každém levelu jich máte několik a musíte je seřadit přesně dle daného schéma. Mimo pozic diamantů vedle sebe musíte seřadit i pozici na ploše podle schéma, abyste si otevřeli další level. Pohyb diamantů by byl jednoduchý, kdybyste je mohli sebrat z pole a jednoduše je přesunout, ale hra by pak byla o ničem :) Proto je každý diamant na pásu, který se pohybuje vodorovně a svisle. Na tom také není nic obtížného. Avšak pokud pohnete s pásem, na kterém už nějaké diamanty jsou, pohybujete i s nimi. Takže předem srovnané diamanty si můžete lehce rozházet. Princip hry si vyzkoušíte v prvních pěti levelech a naučíte se, jak je snadno a rychle dohrát.

První režim – Story je ze začátku trochu zdlouhavý, neboť každý level v sobě skrývá několik kol, které musíte dohrát, abyste odemkli několik zámků bránících v postupu do dalšího levelu. Hra by tak mohla hned ze začátku omrzet, protože kol je spousta a občas se dosti podobají a jsou zdlouhavá. Avšak po otevření druhého režimu – Puzzle už hra získá něco do sebe. Zde ještě více prokážete vaše logické myšlení, které se bude počítat podle pohybů s diamanty, které celkem uděláte. V desátém levelu se otevře poslední režim – Survival, kde se počítá čas, za který diamanty seřadíte. V obou dvou režimech můžete porovnávat skóre a zapsat se do tabulky nejlepších hráčů.

Levelů hra nabízí dost, takže pokud vás chytne, jen tak ji nedohrajete. Trochu mi vadila zdlouhavost prvního režimu, kdy jsem hrál stále dokola to samé, abych si otevřel Puzzle mód. V něm už mě více zajímalo, jak se umístím v tabulce. Grafika se u logické hry příliš posuzovat nedá. Tolik na ní nesejde, ale Secret Chamber by v tomto směru určitě nezklamala. Hratelnost je kvalitní - posouvání diamantů jde v pohodě. Jediné, co by vás mohlo ohrozit, je následek po delším hraní, kdy se i při psaní stále cítíte, jako byste byli na ploše s diamanty, a bojíte se o následný posuv písmen v textu (z vlastní zkušenosti). ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Kateřina | 09.03.05 v 11:21

tak poradí mi někdo?

Kateřina | 09.03.05 v 11:20

prosím jak mám spustit tuto hru když už jsem ji stáhla?

Gabina | 23.02.05 v 07:18

Prosím poraďte mi. Jak mám hru spustit. Přejde uváděčka a skončím u obrázku 3 mužíků a krále nad kterým svítí žárovka. Hra mi pak nejde nijak spustit. Poraďte mi prosím.

MickLock | 21.02.05 v 11:31

je to jen otazka definice... je to trojskej kun, jen na vas bude praskat, kde browsite po netu a nenapadne to posilat na zango... jinak by nic v zasade nemel delat (myslim)...

Stoura | 21.02.05 v 10:41

Projedte si adresar \program files\Zangoo kde jsou dva exe soubory. Pouzijte aktualizovany antivir Avast a uvidite ze tam ten vir je.

HrwajemE | 18.02.05 v 17:12

...dobrá hra ..já bych rád hru Settlers V Heritage of Kings * :-) no jo no :-)

Pontius | 18.02.05 v 13:03

Hry od Zango.com neobsahují žádný vir...

slzoherec | 18.02.05 v 12:12

Já ti nevim, čéče.


galerie