recenze

Light Driver 2

Light Driver 2

Pokračování prvního dílu simulátoru bezpečené jízdy za pomoci speciálního osvětlení. To je Light Driver 2, který byl vytvořen proto, aby jste si vyzkoušeli, jak se řídí s kvalitnějším osvětlením. Mimo to však máte možnost i vyhrát zajímavé ceny, pokud dosáhnete nejlepšího skóre!
Ne každý závodní simulátor vás zavede do nebezpečného světa vysokých rychlostí, ostrých zatáček a agresivních protivníků. Jsou i simulátory, které šikovně propagují určité výrobky. Podobně je na tom Light Driver 2, který stejně jako první díl propaguje osvětlení na vozidle. Abych to upřesnil, ne s každým osvětlením máte na vozovce jistotu, že se stihnete při dané rychlosti vyhnout všem překážkám. Light Driver by měl simulovat halogenové a xenonové světla, s nimiž bychom si měli být jistí, že na vozovce uvidíme vše a včas.

Stejně jako v prvním díle máte za úkol jet co nejopatrnější jízdu. Zapomeňte tedy na vysoké rychlosti a připravte se na soustředěnou jízdu silnicí se spoustou překážek. Čeho byste se měli od začátku držet jsou body, které stoupají a klesají podle několika událostí. Napravo na obrazovce máte tříbarevný rychlostní metr. Pokud držíte rychlost v zeleném pruhu, body naskakují rychle, ve zbylých pruzích to jde pomaleji. Je-li vaše jízda opatrná, vyhýbáte se úspěšně všem překážkám, body jdou nahoru. V případě že narazíte, naopak klesají. Nic složitého. Co je však zajímavé a zároveň chytré, je chvíle, kdy svítíte dálkovými světly a potkáte v protisměru automobil. Ten vás upozorní, světla zhasnou a body jdou samozřejmě dolů.

Podle určitých úseků se rychlostní metr mění a můžete tak někdy jet rychleji, ale na sněhu nebo v zatáčkách musíte zase zpomalit. Rychlost se mění i podle osvětlení, které právě využíváte. Po běžných světlech následují xenonová a halogenovaná světla, se kterými se jezdí lépe, tudíž můžete zvýšit rychlost. Stejně jako v prvním díle, máte na trať určitý čas. Ten si však můžete protáhnout pomocí branek, po jejichž projetí získáváte body, které se pak odečítají po sekundách. Máte tedy k závěru čas k dobru. Mimo běžné trati, můžete otevřít bonus, který má hodnotu 8000 bodů. V něm máte šanci získat bonusy.

Tak jako mě, i spoustu dalších hráčů první díl zaujal, což nekompromisně dokazuje počet stažení. Hra dokáže být nepříjemná při prvních zkušenostech, kdy vás dokonale překvapí auto v zatáčce nebo dokonce zaparkovaný kamión. :) Co by vás však mělo zajímat, je soutěž, kterou můžete vyhrát, pokud dosáhnete nejvyššího skóre. Naše republika však není v seznamu na stránkách výrobce, takže musíte hrát za někoho jiného. Skóre pak stačí odeslat na web a v případě, že bude nejvyšší, vyhráváte pozvánku na F1 nebo některou z dalších cen. Grafika je takřka totožná jako v prvním díle, ale pro účel hry to stačí. Hratelnost a zvukové doplňky tak akorát. Máte tedy jedinečnou šanci poprat se s hráči v jiných zemích a na vítězném vrcholku na vás čekají hvězdy F1. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Madlenka | 19.11.04 v 10:54

Já tu hru jdu ted hrát vypadá dobře tak uvydím,,,

Marecek | 17.11.04 v 19:18

ziadny underground ale daaa sa

x | 14.11.04 v 23:08

totalni sracka, nechapu co to dela v top

nemam | 10.11.04 v 13:08

Je to uplna magorina,ak to ma byt simulator auta tak neviem:) aspon keby bolo vidiet celu sirku auta a nie takto


galerie