recenze

Pacman 3D Agressive

Pacman 3D Agressive

Legendární pacman se vrací, tentokrát ale v trochu netradičním balení, neboť je vše pojato jako klasická doomovka. V roli sympatického hrdiny se tedy chopíte zbraně a v labyrintu se kromě likvidace protivníků bude snažit také o splnění poslání.
Remake! Tak s tímto slůvkem jsme se již mohli setkat nesčetněkrát. Našli se sice případy, kdy toto „setkání“ nebylo zrovna radostné, přesto ve většině případů šlo o tituly, za něž se stydět nikdo nemusel. Kromě remaků se v dnešní době setkáváme i s nesčetnými variacemi na různé hry a ať už jde o Tetris, Arcanoid či třeba o Pacmana, pokaždé se tvůrci snaží přijít s něčím, čím tuto legendu nejenže připomenou, ale zároveň ji nějakým způsobem vylepší a pokusí se z ní tak udělat ten nejlepší klon, co kdy spatřil světlo světa. Jak jistě víte, ne vždy se to podaří, ale to není zase tak podstatné a ocenit by se měla hlavně snaha! U Pacmana ale ještě na chvilku zůstaňme, protože jak je již z názvu dnešní gamesky patrné, půjde o jeho další variaci. Té se chopil známý český vývojář Tatko, jenž celou hru obohatil o třetí rozměr a přidal do ní zbraně. Mojí milou povinností ale je vše vám trochu více přiblížit, proto raději opět zanechme těchto řečí a pojďme rovnou na věc.

Je tomu již nějaký ten den, co na našem serveru vyšel Pac3D, o němž si troufám tvrdit, že byl první variací na tuto známou legendu, která se dočkala třetího rozměru. Přes to všechno se ale jednalo o klasickou variaci, s níž jsme se setkali již mnohokrát předtím. Tatko ale zvolil jinou metodu a to tu, že z původního námětu udělal doomovku. V praxi se to projevilo tak, že váš hrdina je vsazen do levelu, jehož úzké prostory místy navozují pocit klaustrofobie, čehož se ale nesmíte zaleknout! Mírný pocit bezpečí vám tak trochu může navodit zbraň, kterou držíte v ruce. Není to sice žádný „rychlík“, přesto se na ni můžete bez obav spolehnout. Po levelu totiž neustále poletují nepřátelé. Svým vzhledem možná někoho pobaví, neboť vypadají jako hrdinové z animovaných filmů, přesto je rozhodně nepodceňujte. Dokáží vám totiž velmi znepříjemnit život a to doslova. Pokud se vám je nepodaří zlikvidovat a zaútočí na vás, pak vám ukazatel energie, který je v levé dolní části, klesne na nulu a rázem se vám restartuje level, což jistě nepotěší.

Sice nejste limitovaní žádným počtem životů a v podstatě si takhle můžete nechat restartovat level, kolikrát se vám jen zlíbí, přesto doporučuji počínat si velmi opatrně, protože jinak nemáte nejmenší šanci uspět. Úkolem je posbírat kuličky, které jsou rozházené po labyrintu. Přesný počet, který je nutný k vítězství, vidíte v pravé horní části a chcete-li se dostat do dalšího levelu, musíte udělat vše proto, abyste tento počet získali. Bohužel kromě nepřátel narazíte na různé překážky, z nichž asi tou největší jsou padající dveře. Budete-li se pod nimi nacházet v době, kdy se tyto dveře uzavírají, pak počítejte s tím, že restart levelu se dostaví během chviličky. Musíte tedy počítat ze vším. Jakmile posbíráte kuličky, budete se muset ještě poohlédnout po klíči a abyste po celou dobu hraní nemuseli bloudit, je pro vás v levé horní části připravena mapa, ze které se můžete dozvědět pozici všeho, co bude potřeba ;). Jakmile seberete již zmiňovaný klíč, pak automaticky postupujete do dalšího levelu, kde musíte vaše snažení zopakovat. Abych informace o úrovních doplnil, je jich celkem sedm a ve všech budete muset udělat to samé. Tedy až na jednu! V té úplně poslední úrovni začínáte s holýma rukama a budete muset projít labyrintem, kde bude za potřebí najít klíč, který vám otevře tajnou chodbu. Vtip je ale v tom, že k dispozici nemáte žádnou mapu, takže se budete muset spolehnout pouze a jen na sebe. Jakmile se vám to podaří, pak na vás v tajné chodbě čeká speciální zbraň, s níž se budete moci pustit do zabíjení protivníků, ze kterých budou vypadávat potřebné kuličky. Jakmile je sesbíráte, můžete si gratulovat, protože jste zvládli dohrát celou hru.

Co se týče technického zpracování, tak zde je na tom hra víceméně dobře. Vizuální stránka je pěkná, stejně jako ta hudební a zvuková. 3D prostředí se bohužel podepsalo na HW náročnosti, která je tentokrát sice trochu vyšší, ale zase nejde o nic tak hrozného. Hra je optimalizovaná pouze pro rozlišení 1024x768, takže chcete-li si hru dopřát, musíte mít navolenou tuto možnost. Pomalu se ale přesuňme na hodnocení. Pacman 3D Agressive je hra, která rozhodně dokáže potěšit. Obsahuje sice několik drobných chybiček a je trochu obtížnější, ale nad tím vším lze přimhouřit oči, protože se hraje celkem dobře. Máte-li tedy rádi akční hry a hlavně pacmana a překousnete-li všechny nedostatky, budete se dobře bavit. V opačném případě ale doporučuji vše zvážit, velikost archívu sice není největší, ale není ani nejmenší. Myslím ale, že za případnou zkoušku nic nedáte ;). Tak jako tak vám chci ale popřát příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Pacman 3D Agressive Pacman 3D Agressive Pacman 3D Agressive Pacman 3D Agressive Pacman 3D Agressive