recenze

Earth Defender

Earth Defender

Cizáci z daleké galaxie hrozí zničením planety Země! Nechcete dopustit katastrofu? Tak vyzkoušejte hru Earth Defender a můžete si vyzkoušet roli ochránce..
Píše se rok 2052 a definitivně byla potvrzena přítomnost cizí rasy ve vesmíru, hodlající přivítat své sousedy svým palebným arzenálem. Lidstvo, značně pokročilé, sestavilo tedy gigantický energetický štít, poháněný několika generátory, za účelem chránit atmosféru Země proti vpádu cizáku. Bohužel se zjistilo, že celý obranný systém má veliký nedostatek – nedokáže si poradit s menšími objekty, a tedy naplno ochránit planetu! Invaze se bohužel neodvratitelně blíží, a proto se musí jednat! Cizáci ve svých mateřských lodích, seskupují své letouny – bombardéry nedaleko naší planety a připravují posádku a konečný plán invaze, spočívající v tom, že vypustí své jednotky v bombardérech do atmosféry Země (mateřské lodě neprojdou ochranou, menší letouny však ano), které se společně pokusí zničit všechny generátory, zásobující štíty energií a zajistit tak pohodlnou cestičku pro své kamarády a nadřízené v mateřských lodích! Armáda mobilizuje veškeré své síly, připravuje a povolává do aktivní služby své nejlepší piloty a letouny s jasným cílem – ochránit planetu a poslat cizáky domů s nepořízenou. :-)

Úkol proti nepřátelům je tedy jasný, pojďme si říct, proti komu máme vlastně tu čest ;-). Útočné letouny, které budete ničit, mají různé barevné odlišení, dle toho, s jakým úkolem přišli na Zem! Potkat můžete červené, hnědé, zelené, fialové a modré nepřátelské letouny! Zelené letouny na vás nemilosrdně útočí a sestřelit je, není až tak veliký problém. Problémy mohou nastat při setkání s fialovou a modrou lodí, kde ta modrá je ještě docela v pohodě, ovšem při přiblížení k fialové se okamžitě stane pro vás neviditelnou! Poslední dva typy lodí nemilosrdně ničí generátory, potřebné k udržení energie ve štítech! Po zničení generátor změní barvu na zelenou. Jestli se vám nepodaří genrátory ubránit, tak po zničení posledního, se červené letouny změní automaticky na modré! Nejprve je tedy vhodné sestřelit červené lodě k ochraně generátorů a poté se z vesela pustit do ničení všeho ostatního. Polohu a barvené odlišení vašich nepřátel vidíte na radaru.

Za každé úspěšné sestřelení získáváte bonusy, které vám dokáží vylepšit zbroj, štíty a dodají vám pocit z dobře vykonané práce. Bohužel stejně jako cizácká loď, tak i ta vaše je dost náchylná ke zničení, proto je nutné létat dost opatrně, vyhýbat se sprše střel nepřátel a držet se výše od země, jinak následuje bohužel smutný konec. Ovládání a technické zpracování je zvládnuté velice dobře, bohužel celková hratelnost tak trochu pokulhává. Ovládat hru můžete pomocí klávesnice, popř. pomocí joysticku, což vřele doporučuji! Technickému zpracovaní nelze prakticky nic vytknout – s grafikou si lze vyhrát a přizpůsobit přesně vaším požadavkům. Hru tak rozjedete i na slabších strojích! Rozlišení a detaily budete muset bohužel nastavovat při spouštění pokaždé znovu, systém si totiž nepamatuje vámi zvolené nastavení, což pro někoho nemusí být příjemné. Terén a letouny jsou zpracovány velice dobře, zvuky jsou celkem slušné, škoda jen, že není k dispozici žádný hudební doprovod! Hratelnost je dle mého názoru trošičku slabší, zejména při ovládání hry pomocí klávesnice. Joystick je k ovládání mnohem vhodnější a sestřelování se tak stává mnohem zábavnější.

Nebýt několika drobných chybiček, Earth Defender mohla být velmi kvalitní gamesa. I tak jde o poměrně slušnou zábavu, která si své příznivce jistě najde.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce