recenze

OpenTyrian

OpenTyrian

Je rok 20 031 a vy v roli bojového pilota Trenta Hawkinse zachraňujete vesmír. Klasika z roku 1995 se vrací v plné parádě a s více než originální náplní.
Při hrání této retro bomby si vzpomínám, jaký jsem to byl kdysi ještě cucák, který se během Tyrianu cítil jako král nebes a celého vesmíru. Příběh je jednoduchý, něco zlé se děje a vy jste vysláni společností Microsol, abyste zničili tisícovky nepřátel a nadupaných bossů. Lahůdkové herní menu, kde si vybíráte zbraně, štíty, typy lodí, boční zbraně, generátory a haldu dalšího je jenom začátek. Vše se dá vylepšovat a kombinovat dle vašich potřeb.
Samotný výběr misí je spíše přímočarý, ale o to nejde, jakmile jste hozeni na nějakou planetu nebo do pásu asteroidů, už se soustředíte pouze na ničení nepřátel, uhýbání jejich střelám a řešení problému „jak sundat toho bosse“. Už cesta k nim je docela náročná, ale právě hlavouni každého levelu jsou opravdovým oříškem. Celkově tím byl Tyrian známí, ale v open verzi mi přijde, že autoři ještě přitlačili na pilu.
Další bonusová procenta získává Tyrian za skvělou grafiku, různá místa, opravdu vypadají originálně, nepřátelé se prakticky neopakují a lasery, rakety, bomby mají různé exploze a efekty, až oči přechází. Hudba byla zachována jako v originálu a já jsem po hodinách hraní zamáčkl nejednu slzu osobní historie. Tohle je pařba na hodiny zábavy a dokonce je možnost hrát ve dvou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Petulinda

Petulinda | 13.11.17 v 11:32

text příspěvku

Sůvička

Sůvička | 17.12.16 v 01:29

Výborná hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 05.08.16 v 20:12

kdysi jsem takovéto hry hrávala

Antalas | 07.12.12 v 13:58

Super hra! Na tomhle jsem vyrůstal a nemohu se toho dodnes nabažit...


galerie

OpenTyrian OpenTyrian OpenTyrian OpenTyrian OpenTyrian

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce