recenze

Fragile Assault

Fragile Assault

Trestanecká kolonie na Marsu padla do rukou těch nejhorších vyvrhelů v celé galaxii. Podaří se vám zachránit Zemi před jejich pomstou? Na to naleznete odpověď pouze v této výborné české vesmírné střílečce s originálními RPG prvky!
Vesmírných stříleček je v poslední době jako hub po dešti, a tak tu máme další kousek do tohoto žánru spadající. A hned v úvodu musím říci, že rozhodně nepůjde o něco tuctového, tím spíš proto, že tenhle pochází z našich českých končin. Pohodlně se usaďte do kokpitu a čtěte dál ;).

Jako vždy začneme příběhem - v daleké budoucnosti lidstvo osídlí planetu Mars a zbuduje zde trvale obývanou kolonii. Dělníci, kteří zde pracují, se ale často stávají obětí nehod a nepříznivého prostředí, a proto se z této základny brzy stane trestanecká kolonie. O několik desetiletí později ovšem za záhadných okolností dojde k tomu, že trestanci získají nad celou kolonií kontrolu. A právě v tomto okamžiku přicházíte na scénu vy, profesionální pilot malé vesmírné loďky. Cíl je jasný - zjistit, co se na Marsu a v jeho okolí děje.

Váš postup vám nejprve ztíží pás asteroidů, kterým musíte proletět. A čím jste dál, tím je prostředí nepříznivější - mírumilovné asteroidy brzy nahradí válečné lodě a křižníky trestanců a nejednou budete bojovat o holý život. Pokud jste již nějakou vesmírnou střílečku hráli, asi vám nemusím moc vysvětlovat - pohybujete se po obrazovce a shora vylétají desítky nepřátelských plavidel. Každá srážka nebo strefení střelou pro vás znamená ztrátu části životů, při jejichž vyčerpání je po vás a musíte si projet celou misi odzačátku. Poškození je rozděleno do dvou částí - nejdříve je zachytáváno vaším energetickým štítem, ale i ten se někdy vybije a propustí projektily až na trup vaší lodi. Nemusíte ale zoufat, protože cest k regeneraci štítu a opravení lodi je spousta. Tou asi nejsnazší jsou jakési bonusy, které občas z některých sestřelených těles vypadnou. Ty neskýtají pouze doplňování životů, ale také zesilování zbraně nebo třeba zkušenosti. Ano, slyšíte správně, opravduje tu tento sympatický RPG prvek. Ničením lodí a případně sbíráním bonusů získáváte zkušenostní body. Jakmile jich naakumulujete určité množství, můžete něčím vylepšit vaši loďku - k dispozici je například přesnější střelba nebo automatické dobíjení štítu, přičemž veškeré upgrady můžete ještě dále vylepšovat a docílit tak větší efektivity. Bohužel, mezi misemi se vylepšováky nepřenáší, takže si jich užijete vždy jen na dané mapě. I tak se ale jedné o velice příjemné zpestření.

Závěrem musím pochválit technickou stránku tohoto díla. Grafika vypadá vskutku k světu, zejména vaše pěkně rozanimovaná loďka s otočnými věžičkami a elegantním energetickým štítem. Stejně tak hudba i zvuky, kterým se nedá příliš vytknout a vytvářejí příjemnou atmosféru. Škoda jen délky - celá hra obsahuje pouhých šest misí, které při troše štěstí dohrajete za hodinu. Nebýt tohoto nemilého faktu, neváhal bych sáhnout po vyšším hodnocení, neboť hratelnost je na opravdu vysoké úrovni, a o zábavu tedy máte při stažení přinejmenším na tu hodinku postaráno.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Zer0PoInT | 02.03.05 v 10:55

Mam 17" LCD a zle hru vykresluje, tretina obrazovky z hora je dole a dve tretiny z dola hore :), skoda, vyzeralo to na dobru zabavku


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce