recenze

Open Quartz

Open Quartz

Původní Quake sice nebyl nejzábavnější akcí, po technické stránce přinesl ale několik zajímavých prvků. Bylo to v roce 1996. Od té doby se stalo hodně věcí a jednou z nich bylo i uvolnění jeho zdrojáků. A i díky tomu si můžeme vychutnat Open Quartz.
Mezi prvky nastíněné v perexu patřily například první skutečně 3D postavy či poměrně slušná podpora různých grafických karet a síťového kódu. Autorem byla společnost ID Software, která se rozhodla před několika lety zveřejnit původní zdrojové kódy. Tento krok uvítala spousta lidí, mezi které nepochybně patřili i autoři dnešního Open Quartz. Na původním enginu totiž vytvořili poměrně slušnou gamesku, která vás v singleplayeru pravděpodobně nenadchne. Obsahujete totiž jen jeden level a několik nepříjemných bugů. Dojem, který vám zkazí hra pro jednoho hráče, vám ale napraví multiplayer. Nejenom že bude k dispozici trochu více lokací, ale také více zbraní a hlavně větší prostory. To vše ve stylu starého dobrého Quake 1 se všemi jeho klady a zápory. Je tedy jasné, že kvalit Open Arena dnešní titul nedosahuje (ani nemůže kvůli rozdílným možnostem obou enginů), ale to neznamená, že se jedná o špatnou hru. Máte-li přesto tento pocit, rozhodně vyzkoušejte skvělý multiplayer. Zaručuji vám, že změníte názor. Velikost je navíc zanedbatelná, a tak na škodu není vyzkoušet ani již zmíněný (slabší) singleplayer.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

mr.cihla | 28.06.07 v 21:05

Musis skocit z kopce na tu plosinu vedle a potom s velkym rozbehem a skokem na posledni chvili bys tam mel doskocit (aspon u me to slo)

Sertr | 27.06.07 v 10:13

a s kym si mám multi zahrát. jo a jak se dostanu k tomu oku v singlu krom toho ž pod sebe vpálim rketu(cež menskoro vždy zaije

artman | 26.06.07 v 18:35

Ano snažil jsem se prozkoumat kdejakou místnost, kdejaký tajný level, ale bohužel jsem byl pokaždé v tom samém levelu v singlu :-/... Naštěstí to trochu napravil multiplayer...

mr.cihla | 26.06.07 v 16:24

V tom singlu je fakt jen ten jeden lvl?:-O to je bida, pritom, je to dobry....80%


galerie

Open Quartz Open Quartz Open Quartz