recenze

Maxeed Attack

Maxeed Attack

Japonský herní software je snad kromě RPG také pověstný svými hentai šílenými střílečkami. Nepřátel se na vás v těchto hrách sápe tolik, že vaše kanóny musí stále čelit přehřívání!
Co k takové hře říci a přitom se neopakovat? Jde tady o totéž, co ve všech ostatních. Střílíte jak pominutí a snažíte se sundat všechno, co se hýbe a má tendenci střílet i po vás. Za to inkasujete slušné body a občas můžete sebrat některá vylepšení zbraní (laser, rakety – ty vypadají docela efektně), štíty nebo bonusové body. A to je vše, přátelé. Bohužel, tak krátká recenze bude sotva stačit, takže mně nezbývá než si ještě nějaké informace o hře vycucat z prstu. Ještě než se pustíte do samotného pekla vesmírných stříleček, hra vám nabízí krátký výukový prográmek, v němž vám názorně ukáže, že když zmáčknete pravou šipku, tak skutečně poletíte doprava a naopak.

Pak ještě shlédnete palebné možnosti svého modulu a hurá do akce. Kromě kurzorových šipek ještě budete potřebovat dva prsty na druhé ruce, které budou ovládat dva druhy střelby (však uvidíte) a tím pádem mizí někdy zbytečné funkce jako různé radary, podvozky, turbo a kdesi cosi, co beztak uprostřed tuhého zápolení nestihnete využít. Hra je tedy velmi snadno ovladatelná, což ocení především hráči jako já, kteří sotva jednou rukou s pěti prsty pokryjí celou klávesnici.

Co mě opravdu zaujalo jsou různé rozmanitosti ve tvarech nepřátelských raket. To by jeden neřekl, co ti Japonci vymyslí. Rakety občas vypadají jako létající okurky, které se otevřou, vyplivnou po vás jednu střelu a prchnou. Ačkoli bych byl nerad, aby tato recenze vylíčila výše zmíněnou hru jako parodii, občas se člověk nestačí divit. Jinak je ale nutno podotknout, že si s tím kluci japonští vyhráli a graficky hra nevypadá špatně.

Zvuky už jsou teda o něco slabší, což je docela škoda. Hra se už od začátku hemží výbuchy, takže o „akci" nouze nebude. Pokud tedy máte rády hry tohoto typu, určitě si ji oblíbíte (alespoň na chvíli), pokud hledáte spíš něco obtížnějšího, kde musíte víc kličkovat než střílet, tak asi budete zklamáni.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie