recenze

Getaway!

Getaway!

Víte, že GTA má český klon? Vydat se do města s chutí loupit a počínat si nezákonně můžete v rychlé české akční hře Getaway! Má to však jeden háček. V patách vám bude několik policejních aut, prokažte váš rychlý postřeh!
Prohánět se po ulici se švestkami v patách je lákavá představa, ale jen v případě, že se jedná o hru. :) S FreeGame.cz jste se už několikrát mohli prohánět po silnicích, ať už v 3D podobě jako tomu je např. u Highway Pursuit, Race Game či Racing Dynamics nebo v podobě obdobné jako u Getaway.

Vypůjčit si základní stavební kámen od hry, jakou je GTA, chce opravdu dost troufalosti, ale neznamená to, že by se s tím někdo nemohl vypořádat, ba naopak. Taková hra by pak měla přilákat slušný počet hráčů a autor získat velmi dobré renomé. Proto jsem překvapen tím, že Getaway pochází z rukou českého freeware týmu. Pochopitelně se GTA s Getaway srovnávat nedá, ale základy jsou podobné a tento styl hry patří k oblíbeným a mezi freeware hrami nepříliš častým.

Úkol hry je prostý. Stačí sbírat peníze, které se najdete na silnici v nepřehlédnutelné podobě. Pokud tak učiníte, budete mít v zádech policejní auta, která vás pochopitelně nesmí dohonit. Zbavit se jich můžete položením bomby (Ctrl). Tu máte však jen jednu, takže ji využijte jen v případě, že není jiné řešení. Mimo peněz můžete pronásledovat i obrněná auta. Ty vezou diamanty, které pak najdete na místech, ke kterým vede šipka. Vše co seberete, musíte navíc dovést domu – místo označené písmenem „H“. Na tomto místě se navíc můžete ukrýt před policisty, kteří vás pronásledují. Auto pochopitelně nejezdí jen tak, tudíž je třeba i sledovat hodnotu paliva a pokud je nízká, palivo doplnit na místech, k tomu určených.

Hra byla vytvořena v programu Game Maker, kde se ne ve všech případech dají čekat zázraky. Docela na mě však zapůsobila, i když je hodně jednoduchá, ale hlavně je česká. :) Věřím, že vás pobaví stejně jako mě, i když po chvíli omrzí, ale buďte shovívaví k našim českým autorům. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Jaromír Petr | 14.02.04 v 18:34

Ta hra se mi moc líbí

MickLock | 04.02.04 v 15:11

...jenom viděl??? ah, už vim... SimCity, to první, tak to je bomba, postavil jsem město a teď si ho pojedu vyloupit:-)
je to hezky provedenej dobrej nápad.


galerie