recenze

Fly or Die

Fly or Die

Velmi pěkná letecká střílečka se skrývá pod názvem Fly or Die. Úspěšně a zdařile tak odvrací předsudky,že plošinovým plachtícím cirkusům již odzvonilo. Naopak v relativně malém balení je mnoho leteckého dobrodružství a zábavy.
Snem snad každého človíčka, bezmocně přikovaného zemskou gravitací k zemi, bylo již odpradávna – létat. Vznést se do toho nekonečného prostoru bez hranic a poletovat si. No prostě být volný jako pták. V téhle hře si budete moci splnit váš sen. Dostanete k tomu věcičku obzvláště přitažlivou. Máte totiž možnost usednout do kokpitu stíhacího letounu nového tisíciletí. Pro slabší povahy však připomínám, že na obloze nebudete sami. Vaši vzdušní hostitelé vás však budou chtít poslat co nejdříve k zemi, jelikož jim přítomnost cizího éra nevýslovně vadí.

Vznesete se v noci, kdy všichni ještě spí a jen hvězdy jsou němými svědky vašeho zápasu o přežití. Na temné obloze se bleskově začínají objevovat vaši protivníci. Jedna dobrá rada na začátek. Raději nedávejte prsty moc daleko od mezerníku. Tím totiž ovládáte tepelný kanón ráže nezjištěné. To je jediná jistota a obrana. Altem sice lze vysílat raketové střely, avšak těch je jen velmi málo a mají v podstatě stejně ničivou sílu jako tepelné střely. V levém horní rohu obrazovky můžete pozorovat, kolik toho pekelného divadla máte ještě před sebou. Nepozorujte to však moc často, méně to pak utíká. Dejte si velký pozor na letouny, které jako by z oka vypadly těm, které jsme mohli vidět ve filmu Star Wars(Hvězdné války). Nestřílejí sice, ale srážka s nimi znamená ztrátu života. To se netýká střetu s většími zelenými neřády, kteří jsou však zase schopni vypálit zelené střely. Občas je na bitevním poli krapet přeplněno, a tak se raději řiďte heslem:“kdo se vyhne, vyhraje“. To není zbabělost. Jen rozumný pragmatismus.

Na konci každého druhého kola se střetnete, tedy pokud tam doletíte, s padouchem největšího formátu. Ten má nenávisti a energie na rozdávání, a tak vyjít s takovým gaunerem není rozhodně procházka růžovým sadem. Mám pro vás lepší návrh – zničte ho. Ať už je to jakýsi vibrující zelený nesmysl, obrovská létající koule či jiné nestvůry. V průběhu každého kola si taky pozorně všímejte žlutých oblázků, které vám nějaká dobrá duše hází do cesty. Výhody, které z nich získáváte, jsou dosti podstatné. Ať už je to život navíc, lepší střely, snazší ovladatelnost letounu či raketa navíc.

Nebudete také létat jen po noční obloze. Zavítáte i do skalistých hor. Tam číhají kulometné věže, jejich kadence je velmi vysoká. Určitě větší než ukazoval herec Donutil ve známém filmu. Na konci každého kola bude informováni o kódu. Mně však ty kódy nešly používat, takže to zkuste alespoň preventivně. V průběhu letu rovněž nabíhá skóre. Po konci hry se máte možnost zapsat do tabulky nejlepších pilotů, což je docela příjemné. Jak už to u leteckých her bývá, nemohou tu chybět ani letouny kamikadze. Jsou však dosti nemotorné, tudíž málo nebezpečné.

Co napsat na závěr? Vzhledem k velikosti hry je Fly or Die asi vrchol programátorského umění. Grafika si nic nezadá s velmi pěknou hudbou. Snad jen zvuky poněkud pokulhávají. Pokud se vám nebudou líbit, můžete si je vypnout, což se týká i hudby. Pokud máte alespoň trochu šikovné prsty, hratelnost vám nebude dělat potíže. Tak s chutí do toho. Splňte si svůj sen.

stáhnout hru
Ota

autor
/ Ota

Skóre

67 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

j | 01.06.04 v 18:39

Hru viskousim ale plna verze by byla fajn

Egon | 29.09.03 v 19:45

Ani jsem nečekal, že 2.1MB půjde stáhnout za 1 vteřinu

Krokodil | 25.09.03 v 11:38

Stiahnite si ju priamo z www.gamedale.com

Viki | 24.09.03 v 05:39

Stahování je opravdu rychlá akce. To je ale asi tak vše, co s tím jde udělat. Stejné problémy!

Tom | 23.09.03 v 17:11

Sorry, ale nejde to stáhnout

Sili | 22.09.03 v 15:46

Mám stejný problém.
Kdo mě poradí ?

Katzz | 22.09.03 v 12:11

Stáhne se mě jen 25kB zip soubor, kterej nejde otevřít.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce