recenze

Spacebastard

Spacebastard

Vesmírná řežba se skvělými zvuky a znamenitými nápady. To a mnohé jiné je zahaleno pod hru s příznačným názvem Space bastard. Více prozradí ale až naše recenze.
Tajemný vesmír. Nekonečné kouty, kam nikdy nepronikla a možná ani nepronikne lidská existence. Možná je to i dobře. Mohlo by se pak lehce stát, že by první dobyvatelé světa vesmírného narazili na hrůzy, které v těchto odlehlých končinách číhají. Jediným, na koho budou tato obludná stvoření útočit, budete vy respektive váš vesmírný koráb. Tamní mimozemšťané, kteří krapet připomínají hlavní padouchy mnoha scifi hororů, k smrti nenávidí kohokoliv odlišného. Kohokoliv, kdo nepobral alespoň trochu jejich ošklivosti a krutosti. V každém případě, pomineme-li dvojhru, na ně budete zcela sami a vyzkoušíte si roli hrdiny z kultovního filmu šedesátých let - Jeden pro všem.

Bylo by záhodno si popsat, jak vlastně bitevní pole vypadá. Vaše vesmírná loď je umístěna ve spodní části obrazovky, přičemž se může pohybovat pouze horizontálně – tedy doprava a doleva. Drobná pohybová indispozice je v některých úsecích hry trochu nevýhodná, ale budiž. Nepřátelé se na vás povalí v hojném počtu, ale nenechte se zastrašit nespravedlivou přesilou. Můžete se spolehnout jen na jistotu vašeho vesmírného děla. Proti téhle přesile však také máte ještě několik výhod. Vaše vesmírné plavidlo je rychlejší, rychlost střel, které na padouchy vysílá váš kanón, je rovněž větší stejně jako jejich kadence. Nepřátelé nad vámi poletují docela bezstarostně a jsou seskupeni v docela naivním bojovém seskupení, takže není zrovna těžké je zasáhnout.

Na druhou stranu jsou zase důmyslně řazeni, nejlepší a nejnebezpečnější jednotky jsou řazeny ve vzdálenosti, kdy váš vesmírný koráb můžou v klidu odstřelovat. Pozornost zvyšte vždy, když nad celým vesmírným bojištěm proletí opravdoví mimozemšťané v opravdovém létající talíři. Nejsou vůbec nebezpeční, ba naopak. Pokud se vám jejich vesmírný talíř podaří přes spleť nepřátel zasáhnou, sletí k vám zpravidla balíček, po jehož vyzvednutí budete na určitý časový úsek obdařeni lepším arsenálem střel, vesmírnou bombou či speciálními třaskavými střelami. Je tedy velmi důležité létající talíř sestřelil. Jinak váš úděl nebude vůbec jednoduchý a jedna zlatá rada na závěr, nikdy nepouštějte prst ze spouště!

Spacebastard je hra velmi vysoké úrovně. Zvlášť bych chtěl vyzdvihnout zvuky. Ty jsou zde přímo excelentní a to bez jakéhokoliv přehánění. Hratelnost a nápady s novými typy střel by jistě také stály za velkou pochvalu. Maličkou výtku bych si snad dovolil za malou členitost kol, ale jinak je tahle vesmírná dělostřelba velmi zdařilá...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

bob | 06.11.03 v 12:20

Jak se to ovlada _ Nejak mi to na nic nereaguje

tatko | 04.11.03 v 05:37

četl jsem na " Plne hry" rozhovor z " Mnemonicem"
že tato hra demonstruje možnosti "WME"
ale když jsem to zpustil napsal že mu chybí nějaký soubor v adresaři..musics... "sbtitlfm.*"tak jsem mu tam nějaky dal ...tak se rozmyslel popojel a pak se
zase šprajcnul že zase chce "sbintrfm.*"tož sem vzal jakysi zvuk přepsal jsem ho aby nebrblal ...¨
no popošel kůšček a pak si zase postavil hlavu že chce nějaký "sbgamefm.*"....
tož to mě dožralo ...říkám si ty hajzle s kým tančíš ...
a zavřel jsem ho..!!!...ať vidí kdo je pánem počítače!!
tak teď nevím já měl za to že jsem si stáhnul vesmírnou střílečku ...a ona to je nelogická doplňovačka....


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce