recenze

Saucer Attack

Saucer Attack

Vesmírná loď Enterprise. Sama v celém nekonečném vesmíru. Určitě si vzpomínáte. Co takhle si zkusit roli pilota opuštěného vesmírného korábu. Navíc všichni marťani z blízkého i dalekého okolí si přejí vaši zkázu. Může být lákavější gamesa?
Nekonečno. Tenhle výraz již mnoho tisíc let vrtal člověku hlavou. Dobře se nad ním zamyslete. Ve hře Saucer Attack se budete s nekonečnem setkávat nepříjemně často. Poletujete v nekonečném vesmíru, máte nekonečně mnoho nepřátel a váš boj o přežití se čas od času zdá být nekonečný. Jediné definitivum jsou vaše životy. Těch nekonečno nemáte. Jejich počet se zastavil na třech.

V počátku hry se budete cítit docela neohroženě. V malé, ale hbité červené raketce se budete toulat černým vesmírem. Tu a tam zahlédnete ufony v létajícím talíři. Ale žádný strach. V úvodních kolech nejsou příliš agresivní. Spíš se vás dosti bojí, ti nejodvážnější si troufnou vypálit jednu dvě prachbídné střely a ještě vedle. Vy se však chovejte přesně naopak. K dispozici máte raketové střely. Buďte klidní. Těch máte rovněž nekonečně mnoho, tudíž s nimi rozhodně nešetřete. Každý létající talíř je nutno zasáhnout třikrát, poté se efektně rozprskne. Trochu to připomíná atomový hřib, leč spíše jenom vzdáleně. Snažte se býti ostražití. Po zničení protivníka někdy zbudou po jeho vesmírném korábu barevné trojúhelníčky. Ty se snažte sbírat co nejvíc. Většinou vám přinesou významné vylepšení skóre. Právě díky jeho výšce postupujete do dalších kol. Zvětšovat se dá samozřejmě i pouhým ničením nepřátel, což je ale o něco pomalejší.

Určitě se teď ptáte, zda-li vás mohou ufoni také zničit? Žádný strach. I na tohle autoři pomatovali. Vaše červená raketka má totiž stejně jako výše zmiňovaná Enterprice štíty. V dolní části obrazovky vidíte jejich sílu v procentech. Pokud zde někdy uvidíte číslo nula, vaše raketka vybouchne. Štíty se však neustále automaticky doplňují, ale ta rychlost není kdoví jaká. To poznáte s přibývajícími koly. Tam vás naopak budou pronásledovat kordóny létajících bestií a vy budete rádi za každý sestřel. Největší pozor si dejte na situaci, kdy se kolem vás shlukne několik ufonských plavidel. Pak již není úniku, a tak se z bezpečnostních důvodů snažte držet v neustálém pohybu.

Faktem je, že Saucer Attack je hra více tváří. Autory bych velmi pochválil za grafické i zvukové efekty, které jsou na značně vysoké úrovni a dodávají hře patřičný šmrnc. Těm samým autorům však asi chyběla větší kreativita třeba už v tvorbě nepřátel. Hra pak trochu přechází do stereotypu a ztrácí na dramatičnosti. Ale vyzkoušejte si sami, kde tuhle hru tlačí bota, a kde je naopak vzrušující...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce