recenze

Snowboard Santa

Snowboard Santa

Santa Claus je postavička, která už byla vláčena a možná i zneužívána v mnoha hrách. Našli se však další bezcharakterní programátoři, přinášející další nový nápad. Věřte tomu nebo ne, ale je to Santa na snowboardu.
Obloha severního pólu je blankytně modrá, vládne zde polární den. V pozadí vybíhá do výšky fenomenální ledové pohoří, o jehož skutečném umístění na horním vrcholku Země by se dalo úspěšně pohybovat. Sem tam padne na zem vločka, občas se za vámi mihne zelený smrček. Představa harmonické chvíle se zdá nezkalená.

Ale. Nalézáme zde jeden problém. Tím problémem je chlapík přesněji řečeno cvalík, který má jistě přes metrák, je oděn ve slušivém červeném kompletu s čepičkou a každé malá dítě by jistojistě zvolalo:“Santa“. Nebo možná Děda mráz či Ježíšek. Jak kdo chce. Důležité je přeci, že rozdává radost, štěstí a hlavně dárky. Váš hlavní hrdina je však vzdálen daleko od své chaloupky na severním pólu. K tomu, aby se dostal domů do bezpečí, má však posloužit prapodivný dopravní prostředek – snowboard. Tím však nechci říct, že by to na něm tenhle roztomilý pán neuměl,právě naopak. Skáče proklatě rychle a vysoko a vyvrací tím pomluvy, že umí jezdit jen na saních.

Na pouti po sněhových vlnách na vás však čekají mnohá nebezpečenství. Prvními koly prosvištíte vcelku bez problémů. Čekejte pouze útoky několika ptáku, kteří vám však mohou ubrat pouze třetinu energie z jednoho života. Když však dopadnete na ostnatou kouli, která je umístěna výhradně po nejdelším skoku(to abyste nemohli uhnout), jste rázem o jeden život chudší. Když se však na ni dáte pozor, stanou se pro vás první kola pouze příjemným navyšováním skóre a sebevědomí. Skóre navyšujete sbíráním hvězdiček, přičemž nejcennější jsou hvězdice zlaté.

Kola s vyššími pořadovými čísly jsou mnohem těžší. Proto je docela důležité do nich dospět s plným počtem životů tedy se třemi. Pokud myslíte na postup dál. Kromě již výše zmiňovaného ptactva, narazíte na velmi nebezpečné skřety. Ti se jednak velmi nejasně pohybují, navíc vám odčarují jeden rovný život. Aby toho nebylo málo, setkáte se také se vzduchovými artileriemi děl. Stačí však jen ujíždět. Těžko vás pak zasáhnou. Doporučuji ještě sbírat zelená kolečka, doplní celou energii, v případě, že si vyskočíte pro srdíčko, máte život navíc. Před každým kolem následuje také předpověď počasí, takže zhruba víte, jak vám to asi rychle pofičí. Pokud se ještě ptáte na brždění, lze to, avšak pouze pod kopcem a velmi kostrbatě.

Hra SantaSnowboard mě potěšila hned z několika důvodů. Moc pěkná je tu hudba i grafika, hratelnost je také velice slušná. Navíc se vám skóre zapisuje do tabulky, což je příjemné zpestření. Docela mi dalo, než jsem ji dohrál do konce, ale vám, zkušeným pařanům, by to nemělo zabrat mnoho času.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Maťa | 14.11.04 v 16:11

Je to strašne super hra.Musím ju hreť stále dookola.Aké je vaše naj skóre?moje 29 800.

hnyk | 04.06.03 v 17:43

fakt super hra

jk.matousek | 04.06.03 v 14:59

50kč


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce