recenze

Fantasy Submarine Game

Fantasy Submarine Game

Na dně oceánu leží mnoho neprobádaného a neznámého. Jeden ze způsobů, jak objevovat nové věci na jejich dně, je cestovat pod hladinou. K takovýmto cestám slouží ponorka. V této hře jste jeden takový podmořský cestovatel, jenž si proplouvá vodní říši křížem krážem. Naneštěstí však nepočítal s tím, co se pod ní může skrývat za nebezpečenství.
Submarine je jakousi jednoduchou 2D arkádou, ve které, spíše než o přemýšlení, jde o rychlost vašich reakcí. Nečekejte od této hry žádné kdovíjaké zázraky v podobě výborné grafiky či nepopsatelně dobré hratelnosti. Spíše očekávejte příjemné odreagování u velice prostého herního principu.

Díky své modré ponorce se musíte dostávat různými levely do dalších a dalších kol a nasbírat co nejvíce bodů. Přitom v každém následujícím vám cestu stíží nějaká nová věcička. Pro příklad to může být žralok, rejnok, nebo podmořská mina. Každý mořský živočich zde má své specifické vlastnosti, díky kterým vám zabraňuje v proplutí. Žralok například, kopíruje pohyb vaší lodi a tím se dostává stále před vás, mořský koník po vás zase může vystřelit atd. Když narazíte do kteréhokoliv tvora, sníží se vám ukazatel života a to v závislosti na tom, koho jste si o sklo ponorky rozmázli. Proto se jim nezapomínejte vyhýbat. Po pár projetých levelech vás na konci bude čekat chobotnice. Sice po vás nic neplive, ale jakmile narazí do ponorky, můžete se s ní téměř jistě rozloučit. Jelikož se jí ale musíte zbavit, jsou v tomhle titulu bonusy v podobě padajících bublin a záchranných kruhů. Bublina může přidávat zdraví, vybavit ponorku palebnou silou, nebo ji naopak obklopit štítem, záchranný kruh zase zlikviduje všechny ryby v okolí. Naneštěstí se tyhle bonusy ze začátku hry příliš neobjevují a tím pádem jste odkázání na kličkování mezi hejnem mořských živočichů.

Vizuální stránka by se dala laicky zhodnotit slovy „nic moc“. Ryby ani ponorka nejsou zpracovány příliš detailně a ani občasné výbuchy zrovna neuchvátí, ale co naplat. Zvuk již je na tom o poznání lépe a nemám proti němu žádné výtky.

Fantasy Submarine Game se nedá považovat za hru, u které byste mohli sedět klidně celý den a nepřestala by vás bavit. Spíš bych jí co do životnosti dal takovou hodinku až dvě. Ovšem to nic nemění na faktu, že je poměrně slušnou gameskou, při které si trochu odpočinete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Fantasy Submarine Game Fantasy Submarine Game Fantasy Submarine Game Fantasy Submarine Game