recenze

Flight Commander

Flight Commander

Sága Wing Commander (či novější X3) jsou vesmírnou klasikou. Autoři se nepokrytě hlásí k výše jmenovanému vzoru, takže tu máme bombastický vesmírný simulátor s názvem Flight Commander a upřímně – udělali to skvěle po všech stránkách!
No a máme tu zase po čase jednu z kvalitativně superlativních her na freeware poli tak často neviděných.

Autoři projektu Flight Commander se vůbec nesnaží zakrývat okouzlení klasickými vesmírnými simulátory, z nichž ten první z prvních byl Wing Commander a jeho další pokračování. Ze hry na nás čiší silná chuť udělat tento simulátor co nejlépe, co nejpropracovaněji, co nejsvědomitěji. Už tento fakt je jedním ze základů dobrého hraní, takže pusťme si Flight Commander k tělu. Hra byla ve vývoji několik let a projevilo se to jak na renderované 3D grafice podporující i současné akcelerátory, tak i na hratelnosti, která je dokonale vybalancovaná. Ovládání našeho vesmírného křižníku je pro začátečníka jednoduché a pro profesionála nastavitelné dle choutek a potřeby. Vesmírné prostředí sice není tak bohaté, jako ve špičkových komerčních peckách tohoto typu, ale je dostatečně nadprůměrné v oblasti freeware. Mohutná „mateční“ loď je pěkně detailní, okolní planety se na nás usmívají, ovšem naši nepřátelé na nás cení své zuby. A navíc jsou tuze tuzí, skoro jako dámská stolice po požití většího množství kvalitní čokolády. Mise jsou zajímavé, navíc jsou stejně jako v předloze odděleny videosekvencemi, jejichž kvalita mne pozitivně překvapila.

Nejsem skalní příznivec těchto simulátorů, ale jsem schopen rozeznat co je dobré a co nikoliv. Na amatéry je to dost dobrá práce. Flight Commander je vymakaný kvalitní kus, který když si nezahrajete, neobohatíte se.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Flight Commander Flight Commander Flight Commander Flight Commander Flight Commander

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce