recenze

CodeRED - Battle For Earth

CodeRED - Battle For Earth

Planeta Země opět zažívá invazi mimozemských jednotek a vy jste jedinou nadějí na její odvrácení. Úkol pro vás jako vyšitý! Hra je kompletně založena na Quake 2 enginu, takže nouze o kvalitní podívanou rozhodně nebude. Tak nač ještě čekáte?
Soldier of Fortune, Half – Life či třeba Kingpin. Tak tyhle komerční hry jsou jen jedny z mnoha, využívající engine hry Quake 2, jenž vytvořila společnost ID Software. Ta poměrně nedávno tuto technologii uvolnila pod free licencí, čímž zprostředkovala možnost spoustě autorům přizpůsobit si ji plně dle svých představ. Jednou ze společností, které se to podařilo, je i COR Entertainment, tvůrci dnešní gamesky.

Myslím, že dnes není potřeba zabíhat do nějakých hlubších detailů, protože Quake je prostě pojem a jistě mezi vámi není nikdo, kdo by o něm alespoň jednou neslyšel. Vrhněme se raději na popis samotné hry, hrdě nesoucí podtitul Battle For Earth. Jak je již z názvu patrné, budete bojovat o budoucnost naší planety. Ta bohužel, jak to tak v mnoha případech bývá, byla napadena emzáky a jedinou nadějí na záchranu jste vy – bojovník, jenž nezná slitování, vydávající se na pospas svému osudu, který se rozhodne v několika málo misích. Proti vám se tedy postaví nesympatičtí cizáci, již jako by z oka vypadli těm z filmu Mars útočí. Naštěstí proti nim máte k dispozici poměrně účinné zbraně. Těch je zde devět a rozhodně se na ně můžete spolehnout.

Tvůrci také upravili některé prvky, které byly původnímu Quakovi 2 vytýkány. Jedná se hlavně o plynulé zaměřování myši, jež se poprvé objevilo až v komerční hře Unreal. Do CodeRED - Battle For Earth byla tato vlastnost přidána a nic vám nebrání vychutnat si hru na maximum. Pokud vás single player omrzí, můžete zkusit své štěstí v multiplayeru. Jedinou nevýhodou zůstává poměrně velká velikost archívu. Stažení přesto doporučuji! Něco takového se totiž každý den rozhodně nevidí! ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

CodeRED - Battle For Earth CodeRED - Battle For Earth CodeRED - Battle For Earth

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce