recenze

Castlevania - The Bloodletting

Castlevania - The Bloodletting

Vypravit se na partičku démonů jen s bičem v ruce vám nezní jako dobrý nápad? Je pravda, že to už chce pěknou dávku odvahy a postřeh, neboť převaha ze strany zombíků, netopýrů a příšerek bude značná. Další klon Castlevanie je tady.
Člověku se až příčí říct, že budete jen švihat bičem. Jenže ono to tak v praxi de facto je. Na tomto principu jsou však založeny všechny hry se jménem Castlevania v názvu. Není-liž pravda?

Na tajemném hradě a navíc v noci vás nemůže potkat nic moc dobrého. Zato si můžete být jistí, že vám tu půjde o život. Taky sympatické vyhlídky, že? Už u vchodu se utkáte s prvním otrlejším démonickým strážcem, ale za dveřmi už je to klasická řežba zombíků. Při procházení chodbami nemá cenu stát na jednom místě, neboť nepřátelé se noří ze země stále znova a vůbec si nelámou hlavu s tím, že o ni za půl druhé vteřiny přijdou. Skloubit útok a chůzi je předpoklad k úspěchu. Dále je to skákání. Narazíte na mnoho propastí a jam. Elegantní dvojskok ve formě saltíčka (2x ctrl) tuto druhou nesnáz rovněž vyřeší.

Hra má ten malý nedostatek, že běží v malém okně. Lze si sice hru maximalizovat, ale už to trochu bolí do očí. Navíc v plném okně není možné dělat ona salta skrz propasti, což může hraní lehce ztížit. Tyto nedostatky bych přisuzovat také faktu, že se jedná o betaverzi. Přesto je to titul půvabný pro příznivce tohoto žánru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Castlevania - The Bloodletting Castlevania - The Bloodletting Castlevania - The Bloodletting