recenze

ZugyA DX

ZugyA DX

Permanentní shooter. Tak takto bych asi dnes nazval japonský kousek ZugyA DX. Vizuálně načechraná střílečka, kterých je sice tématicky na herním freeware trhu více než dost, ale sympatických jako je Zugy nikdy dost není. Nuže neváhejme a hrajme!
Vcelku kvalitně nahypován jsem usedl ke svému domácímu PC za účelem zanechání útvaru zvaného mozek mimo mozkovnu a jeho decentní masáž jednoduchou japonskou střílečkou s názvem ZugyA DX.

Japonci jsou zvláštní národ, ale jak jsem již tisíckrát řekl, mají velmi dobré programátory s velmi vyvinutou fantazií. Nic jiného nebudu tvrdit i dnes po zahrání si dnešního kousku. Začněme popořadě – téma letící raketky ověnčené mnoha decentními zbraňovými systémy, kterými kosí jednu řadu alienů za druhou, je sice téma proflálké jako Paroubkova vize demokracie (pozn. red.: berte s nadhledem), nicméně své příznivce si určitě najde. Stejně tak se najdou i hnidopiši, kteří pozvrací klávesnici s odůvodněním, že grafika hry jaksi neodpovídá naturelu jejich povahy a navíc jim silně podráždila zmlsaný žaludek. Zůstaňme tedy raději naklonění skupině příznivců a sdělme jim, že dnešní hra je poměrně obtížná, kladoucí důraz na hráčovy schopnosti až do poslední kapky jeho potu, že zvukové pozadí je sympatické a pokud jde o grafiku – že se rozhodně nepozvrací. Pravda, hra není z dlouhých a i japonské malebné písmo není zvláště při konfiguraci kláves ovládajících náš stroj příliš optimální, nicméně metoda pokusu a omylů nás celkem jistě dovede k cíli.

Tak jak tedy? Za sebe doporučuji stáhnout, zahrát si a udělat si svůj osobní a neopakovatelný názor. Můj názor je kladný.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

ZugyA DX ZugyA DX ZugyA DX ZugyA DX ZugyA DX