recenze

Abbageddon

Abbageddon

Máte rádi švédskou skupinu Abba? Pokud ano, tak vás dnešní krvavá utilitka rozhodně nepotěší. A jestli je tomu náhodou naopak, tak určitě čtěte dál, protože se královsky pobavíte…
Od vzniku programovacího nástroje Flash se vynořilo nesčetné množství drobných prográmků a hlavně her. Malým příkladem mohu uvést třeba žábu v mixéru, psa v mikrovlnce atd. Většinou jsou takové gamesky časově nenáročné, jednoduché a překvapivě zábavné. Nejinak tomu bude dnes ve hře, jejíž název neslibuje čtyřčlenné švédské skupině hezké zítřky..ABBAgeddon. Opět krátké, opět zábavné a bohužel (bohudík?) opět krvavé až dost. Pojďme se na hru podívat zblízka.

Poté co dvakrát poklepete na ikonku, nečeká vás žádná dlouhosáhlá instalace. Ihned jste vrženi do okna s intrem Abbageddonu. Nápis ve švédštině Björn to kill je poměrně srozumitelný a myslím, že nic nebrání pustit se dál. To, co ve hře ovládáte je postarší bílé Volvo jedoucí po rovné silnici k dáli za obzor. Brzdit, ani zrychlovat nelze a jediné co ovládání umožňuje je pendlování z levého do pravého pruhu cesty. To by samozřejmě k uspokojení ale nestačilo. Hra, ve které se nic neděje by brzy každého unavila, proto se v Abbagedonu každou chvíli objevují na krajnicích stopaři. Těmi nejsou nikdo jiní, než členové skupiny ABBA. Už vám jistě dochází o co tu běží. Přesně tak, solidaritu a milou tvář řidiče, který zastavuje každému stopaři, nečekejte. Právě naopak. Musíte srazit co nejvíc lidiček, přičemž je každá trefa okořeněna velkou zásobou krve a padajícími hlavami.

Délka hry je omezena časovým limitem znázorněným ubývajícím benzinem a za vaše střety se stopaři získáváte body. Autoři bohužel celkem nešťastně nepřidali do hry tabulku vítězů, proto si své výsledky nebudete moci nijak porovnat. Ujišťuji vás ale, že jakmile získáte 1100 bodů, můžete se zařadit mezi mistry.

Nakonec ještě malé zhodnocení grafiky a hratelnosti. Grafika je mírně podprůměrná a pohyby auta nejsou zdaleka plynulé. Spíše připomíná autíčko, které někdo postrkuje prstem po koberci. V těchto gameskách je většinou grafika naštěstí až na druhém místě. To první patří hratelnosti. I když vás hra rozhodně nezabaví na dlouhé hodiny, hratelnost je poměrně dobrá. Abbageddon stojí minimálně za zkoušku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Soldiers | 15.01.07 v 20:33

Já radší ramms+ei než abba, ale hra je good.

PREVIT | 13.01.04 v 12:03

NIC MOC NA POPRVE 1700

smiders | 13.01.04 v 07:55

Na první pokus sem udělal 1225. Takže heslo od 11 00 mistři je opravdu značně nadsazené.

Sparky | 09.03.03 v 15:44

Nic moc mohlo by to bejt lepší a promáklejší.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce